Institute for Transnational and Euregional Cross Border Cooperation and Mobility (ITEM)
Research institutes

Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM

Expertisecentrum ITEM is de spil van onderzoek, advisering, kennisuitwisseling en trainingsactiviteiten omtrent grensoverschrijdende mobiliteit en samenwerking. De uitdagingen waarmee de landen van de Europese Unie door de toenemende globalisering van de economie en internationalisering van de samenleving nu en in toekomst geconfronteerd worden, zijn groot. ITEM is een interdisciplinair instituut, opgezet vanuit de Universiteit Maastricht, in samenwerking met Zuyd Hogeschool, NEIMED, de Provincie Limburg, de Gemeente Maastricht en de Euregio Maas-Rijn.
 

 @ITEM_UM  |   ITEM LinkedIn  |  

Agenda

 • 01 jun
  12:00 - 18:00

  PhD Meeting on Pensions

  We are pleased to announce that the annual PhD meeting on Pensions, an initiative of Maastricht University and Tilburg University, will again take place in 2023! In the afternoon on Thursday June 1st, 2023, we would like to welcome you to this meeting at Maastricht University.

   

 • 17 nov
  00:00

  ITEM Jaarconferentie 2023

  Wij nodigen u van harte uit voor de volgende ITEM Jaarconferentie onder gastheerschap van de Provincie Zuid-Holland en Commissaris van de Koning Jaap Smit, op 17 november 2023 te Den Haag.