Header faculty in focus 2023

Faculty in Focus '23

 

Er kan veel gebeuren in één jaar. Deze nieuwe Faculty in Focus verhalenserie bewijst het maar weer! In 2023 vonden talloze inspirerende evenementen plaats op onze faculteit en namen onze onderzoekers diverse casussen en vraagstukken binnen de rechtsgebieden onder de loep. En laten we onze studenten niet vergeten, die dagelijks onze faculteit bezoeken en de rechtenfaculteit vertegenwoordigen tijdens wedstrijden en andere evenementen.

In deze Faculty in Focus verhalenserie worden enkele van de belangrijkste en meest verrassende verhalen uit 2023 belicht. Eén ding is zeker: onze mensen inspireerden anderen en maakten binnen én buiten onze faculteit impact .

Pleitwedstrijden: waardevol voor toekomstige advocaten én onze faculteit

Moot Court Team all together

Afgelopen jaar won de Universiteit Maastricht de Helga Pedersen Moot Court Competition in Straatsburg. Bijna een jaar na hun overwinning, komt het team van toen samen om terug te blikken op deze ervaring.

Lees het verhaal van het Helga Pederson Moot Court Competition team.

Zoektocht naar gelijke schadevergoedingen

Andrea Parziale at Bestuurskamer

Andrea Parziale kwam naar de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht voor zijn Marie Sklodowska-Curie Fellowship. Geïnspireerd door de empirische benadering van de Nederlandse juridische (wetenschappelijke) gemeenschap, begon hij zijn onderzoek naar de verschillende schadevergoedingen in Europa en hoe deze gelijker kunnen worden.

Lees het verhaal van Andrea Parziale.

Iedereen heeft een stem. Oók de toekomstige generaties.

Fons Comonas law faculty

Klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, milieuvervuiling… Bewust én onbewust zadelen we toekomstige generaties op met problemen, omdat wij er een potje van hebben gemaakt. Maar hoe kun je hier bewust rekening mee houden, als deze doelgroep geen rechten heeft? Fons Coomans stelde samen met een groep wetenschappers en deskundigen op het gebied van mensenrechten, een leidraad op.

Lees het verhaal van Fons Coomans.