MCICM publiceert ‘Classical Music Futures: Practices of Innovation’

Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) heeft een samengestelde collectie gepubliceerd met de titel ‘Classical Music Futures: Practices of Innovation.’ In deze collectie laten bijdragende auteurs de vele manieren zien waarop zij innovatie en experimenten benaderen, variërend van rondetafelgesprekken op conferenties tot transcripties, praktijkgerichte onderzoekspapers, reflecties op concertexperimenten door organisatoren, dagboekaantekeningen en polemieken. De bewerkte collectie is gepubliceerd door Open Book Publishers gevestigd in Groot-Brittannië en is open access.

Het doel van dit boek is niet alleen om innovatieve benaderingen vanaf de zijlijn te presenteren, maar ook om actief bij te dragen aan het vormgeven van nieuwe klassieke muziektoekomsten door drie doelen te bereiken: laten zien en delen welke inzichten kunnen voortvloeien uit het uitvoeren van innovatie; laten zien onder welke omstandigheden innovatie kan gedijen in academische en praktische omgevingen; en, naar het MCICM-voorbeeld, om wetenschappers, muziekdocenten en praktijkmensen te inspireren om samen te werken en van elkaar te leren door ervaringen en praktijken te delen.

We willen graag degenen bedanken die hebben bijgedragen aan de geredigeerde collectie, evenals het personeel van Open Book Publishers: Hannah Bujic, Karen Burland, Noga Rachel Chelouche, Antonio C. Cuyler, Krista de Wit, Brandon Farnsworth, Hans-Joachim Gögl, Francine Gorman, Detlev Grooß, Christina Guillaumier, Maria Hansen, Kristeen Davidson Kelly, Teemu Kirjonen, Jan Jaap Knol, Amanda E. Krause, Robert Laidlow, George E. Lewis, Lore Lixenberg, Georgina MacDonell, Denise Petzold, Michelle Philips, Stephanie Pitts, Fiona Robertson, Diana Salazar, Beste Sevendik, Stine Skovbon, Neil T. Smith, Tom Spurgin, Jutta Toelle, Folkert Uhde, Tal Walker, Jennifer Walshe, Lucy Barnes, Jeevanjot Kaur Nagpal, Laura Rodriguez Pupo en Alessandra Tosi.

Een exemplaar van het boek downloaden kan hier.

MCICM is een samenwerking tussen de Universiteit Maastricht, philzuid en Zuyd Hogeschool. Voor meer informatie over het centrum kunt u terecht op www.mcicm.nl.

MCICM edited collection banner

Lees ook

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • De chirurg die na uren opereren de OK verlaat, verslagen, om de naasten te vertellen dat de patiënt het helaas niet heeft gered. Deze rol,  die de meeste mensen alleen kennen uit films en tv-series, moest vaatchirurg Michael Jacobs in zijn carrière vaker vertolken dan hem lief was. Letterlijk nooit...