Goud voor judoka Lisa Müllenberg

De 4e-jaars geneeskundestudent Lisa Müllenberg vertegenwoordigde Universiteit Maastricht afgelopen weekend op de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) judo. In Nijmegen wist de 21-jarige co-assistente, in een drukbezette poule al haar wedstrijden in de klasse tot 63 kilogram te winnen met ippon, de maximaal haalbare score. Jaarlijks worden er onder auspiciën van Studentensport Nederland voor universitaire en HBO studenten in ruim 50 takken van sport NSK's georganiseerd. 

Lisa begon met judo toen ze drie jaar oud was. Op haar veertiende wint ze haar eerste NK. In 2014 wint ze op haar 18e verjaardag het Jeugd Olympisch Goud en wordt ze uitgeroepen tot Limburgs sporttalent van het jaar. Lisa heeft haar coschap chirurgie nu bijna afgerond en begint binnenkort aan het coschap 'moeder en kind' in het MUMC.

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.

  • Twee jaar geleden startten de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit met een gezamenlijk aanbod om meer eerstegraads leraren voor de klas te krijgen in Limburg. De aandacht richtte zich toen op zij-instromers van buiten het onderwijs en op tweedegraads leraren die hun eerstegraads...