Goud voor judoka Lisa Müllenberg

De 4e-jaars geneeskundestudent Lisa Müllenberg vertegenwoordigde Universiteit Maastricht afgelopen weekend op de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) judo. In Nijmegen wist de 21-jarige co-assistente, in een drukbezette poule al haar wedstrijden in de klasse tot 63 kilogram te winnen met ippon, de maximaal haalbare score. Jaarlijks worden er onder auspiciën van Studentensport Nederland voor universitaire en HBO studenten in ruim 50 takken van sport NSK's georganiseerd. 

Lisa begon met judo toen ze drie jaar oud was. Op haar veertiende wint ze haar eerste NK. In 2014 wint ze op haar 18e verjaardag het Jeugd Olympisch Goud en wordt ze uitgeroepen tot Limburgs sporttalent van het jaar. Lisa heeft haar coschap chirurgie nu bijna afgerond en begint binnenkort aan het coschap 'moeder en kind' in het MUMC.

Lees ook

  • Marieke Dewitte is één van de wetenschappers die op dinsdag 10 oktober optreedt in het Maastrichtse theater aan het Vrijthof tijdens de theatertour van de Universiteit van Nederland.

  • Vaatchirurg Lee Bouwman stort zich als onderzoeker op de implementatie van nieuwe technieken in de zorg. Als bijzonder hoogleraar Clinical Engineering bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) en vanuit het Zuyderland Medisch Centrum, zoekt hij samenwerking tussen engineers en artsen om zo de...

  • Academici hebben een praktijkgids voor vermogensbeheerders en vermogensbezitters gemaakt en met succes getest. De gids heeft financiële instellingen zoals Nationale Nederlanden, Pensioenfonds Detailhandel en meer geholpen bij het beoordelen van de duurzaamheidsvoorkeuren van hun klanten.