‘Met goede informatie kan consument beter eigen keuze maken’
Je eet vooral omdat iets lekker is. Voor steeds meer mensen speelt mee dat voedsel gezond of duurzaam moet zijn. En we gaan ervanuit dat ons voedsel veilig is. Maar klopt de informatie op een etiket wel en vooral: staat er alles op?
In het werkzame leven van voedseldeskundige en universitair docent Alie de Boer (verbonden aan het FCCV) draait alles om het verkrijgen van eerlijke informatie over gezonde en duurzame voeding. Aan betutteling heeft ze een broertje dood. “Elke consument moet een eigen afweging kunnen maken.”
Lees het interview met Alie in Innovation Origins

Lees ook
-
Hoe duurzaam en gezond is de nieuwe volledig plantaardige voedingslijn?
Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?
-
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
-
De mens staat niet bovenaan de evolutie
De mens staat niet bovenaan de evolutie, aldus Jose Joordens