Life@UM

Over leven in Maastricht

Overweeg je om in Maastricht te komen studeren of werken?

Dan wil je niet alleen iets weten over de universiteit. Je wilt ook meer weten over de stad en de omgeving. Hoe is het om in Maastricht te wonen, wat is er te doen? Vind je snel goede woonruimte? Is de stad groen? Veilig? Levendig? Internationaal? En werkelijk zo Bourgondisch als wordt gezegd? We hebben wat zaken op een rijtje gezet, zodat je je een beetje een beeld kunt vormen van het leven in Maastricht.

 

Bekijk een dag uit het leven van student Brian Megens en een dag uit het leven van universitair hoofddocent Lisa Brüggen. Hoe zien hun dagen eruit? Zie jij jezelf straks al in Maastricht wonen en naar de universiteit fietsen?

Verdrag van Maastricht

Voor veel mensen in Europa staat Maastricht bekend als de stad waar, op 7 februari 1992, het Verdrag van Maastricht werd gesloten.

Dit verdrag, dat officieel het 'Verdrag betreffende de Europese Unie' heet, werd ondertekend door de toenmalige twaalf lidstaten. Het verdrag leidde tot de naamswijziging van Europese Gemeenschap in Europese Unie. En betrof onder andere ook de oprichting van de Economische en Monetaire Unie (EMU), die weer heeft geleid tot de invoering van één gemeenschappelijke munt - de euro.

Maastricht in vogelvlucht