3 sep 10:00
- 18:00

Opening Academisch Jaar

Op maandag 3 september 2018 viert de Universiteit Maastricht de opening van het academisch jaar 2018/19. Deze opening staat in het teken van de verantwoordelijkheid die universiteiten dragen voor duurzame ontwikkeling. Graag nodigen we u uit om deze opening met ons te vieren.

Competitie rondom SDG acties

call for proposals oay

Tijdens het ochtendsymposium zullen studenten en medewerkers hun project-ideeën presenteren om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te realiseren. Meer informatie over (deelnemen aan) deze competitie is te vinden in de call for proposals (alleen in het Engels).

Doe mee aan de competitie (deadline 23 juli)

'Keynote' sprekers

Voorzitter van het College van Bestuur prof. dr. Martin Paul verzorgt een introductie, gevolgd door:

• Frans Timmermans, eerste Vice-President van de Europese Commissie, over de rol van Europese universiteiten
  • Kate Robertson, mede-oprichter van One Young World, over de verantwoordelijkheid van instituten, vooral wat betreft hun sociale impact en duurzaamheid
  • Prof. dr. Dag Rune Olsen, Rector Magnificus van de Universiteit van Bergen, over de veelgeprezen strategie die hij en zijn universiteit hebben ingezet t.a.v. dit thema

Met het oog op duurzaamheid nodigen we u graag uit om met het openbaar vervoer en/of met de fiets te komen. Er zijn diverse mogelijkheden om een fiets te huren op het treinstation, zoals OV-fiets. Op beide locaties  is er een fietsenstalling beschikbaar Overigens heeft de locatie van dit jaar, het MECC, een ‘Green Key’ gekregen; een keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.