Enquête – ITEM Grenseffectenrapportage 2020
Elk jaar worden ITEM’s stakeholders door middel van een enquête gevraagd dossiersuggesties te doen afhankelijk van hun ervaringen. Via deze enquête kunt u problematieken inzake wet- en regelgeving, beleid en handhaving op Europees, nationaal en regionaal niveau bij ITEM aanleveren.
Mis de kans niet om uw ervaringen met ITEM te delen! U kunt tot en met 19 januari 2020 uw dossiersuggestie indienen.
Het expertisecentrum ITEM geeft met haar jaarlijkse Grenseffectenrapportage meer inzicht in Europese en nationale wets- en beleidsinitiatieven en de effecten daarvan op grensregio’s. De rapportage is bedoeld als waardevol hulpmiddel voor beleidsmakers op regionaal, Nationaal en Europees niveau bij het nemen van beslissingen rondom wet- en regelgeving met (bijkomende) effecten voor grensregio’s. Meer informatie over de ITEM Grenseffectenrapportage alsmede de rapportages 2016 tot en met 2019 leest u hier.
De raadpleging van stakeholders door middel van een enquête is de belangrijke eerste stap in de jaarlijkse ITEM Grenseffectenrapportage. ITEM stelt naar aanleiding van de totale lijst van dossiersuggesties een shortlist van dossiers op die vervolgens door ITEM wetenschappers en experts onderzocht worden.
Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM voert onderzoek uit naar actuele transnationale en grensoverschrijdende problematieken. Een van de kernactiviteiten is het onderzoeken van de effecten van bestaande en toekomstige wet- en regelgeving, beleid en handhaving in de grensregio door middel van de jaarlijkse ITEM Grenseffectenrapportage.
Lees ook
-
Onderzoeksinstituut METRO stopt op 1 mei 2025
Na meer dan 30 jaar succesvol Europees, vergelijkend en internationaal onderzoek te hebben gestimuleerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, stopt Maastrichts Europees instituut voor Transnationaal Rechtswetenschappelijk Onderzoek (METRO) op 1 mei 2025 met zijn activiteiten.
-
Eredoctoraat voor Liesbeth Lijnzaad toegekend door Aalborg University
Prof.dr. Liesbeth Lijnzaad, bijzonder hoogleraar Praktijk van het Internationale Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft op 4 april jl. een eredoctoraat ontvangen van Aalborg University (AAU) in Denemarken.
-
Benoeming van Anke Moerland tot hoogleraar Intellectueel Eigendom, Grensverleggende Technologieën en Internationale Handel
Het College van Bestuur heeft Anke Moerland per 1 mei 2025 benoemd tot hoogleraar Intellectueel Eigendom, Grensverleggende Technologieën en Internationale Handel.