Bachelor Open Dag

Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom op zaterdag 24 februari 2018 naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht!

Studenten goed voorbereiden op een loopbaan, hier of waar dan ook ter wereld: dat is ons doel. Ons onderwijs, het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO), daagt uit, stimuleert en behandelt maatschappelijk relevante en internationale thema’s. Meer dan de helft van de bacheloropleidingen wordt in het Engels gegeven en er zijn veel mogelijkheden een periode in het buitenland te studeren. De academische staf én je collega-studenten zijn afkomstig uit wel meer dan 100 verschillende landen.

Bekijk de video van de Bachelor Open Dag

Een terugblik op de afgelopen Bachelor Open Dag

Zaterdag 25 november bezochten duizenden aankomende studenten, vaak samen met hun ouders en begeleiders, de Bachelor Open Dag. Naast de sessies met informatie over de opleidingen, werden ook de informatiemarkten, laboratoria - zoals bijvoorbeeld het Virtual Reality Lab - en demonstraties zeer goed bezocht.

Naast de informatieve sessies en de lezingen was er ook ruimte om op informele wijze met de universiteit en de bacheloropleidingen kennis te maken. De Student Room Escape in Randwijck gaf de aankomende studenten de mogelijkheid het studentenleven op een bijzondere manier te ervaren. Ook de verschillende photo booth's, de demonstratie van de robots en bijvoorbeeld de quiz bij de rechtenfaculteit konden op grote belangstelling van de bezoekers rekenen.

Bijzonder tijdens deze Bachelor Open Dag was de lezing van Donovan Livingstone en de lezing van Hermien Miltenburg. Deze laatste lezing was speciaal voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Ervaringsdeskundige Miltenburg gaf tips & tricks: wat kun je doen om te helpen en wat kun je als ouder beter niet doen.

Social media reporters van de Universiteit Maastricht waren de hele dag in de weer met het vastleggen van de meest interessante en leukste momenten. Bekijk het social media tagboard voor de mooiste momenten van de Bachelor Open Dag.

Een foto-impressie van de Bachelor Open Dag

Geïnteresseerd in een Masteropleiding?
Bezoek dan de Master Open Dag op zaterdag 24 maart 2018.