Bewijzen taalniveaus

Heb je een bewijs van je taalvaardigheid nodig, dan kan het Talencentrum je hiervan voorzien. We bieden drie verschillende testen aan om je niveau te evalueren en je te voorzien van een niveaubewijs.

  • Je kunt je inschrijven voor een niveau assessment test via ons inschrijvingsformulier - selecteer niveau assessment in het eerste drop-down vakje en kies dan de taal waarin je geïnteresseerd bent gevolgd door het type test dat je nodig hebt (snelle test excl. of incl. schrijven of een volledige test volgens het ERK, zie hieronder).
  • Na registratie ontvang je een link voor directe betaling om de testkosten te voldoen en een e-mailcontact om de test in te plannen (verschillende opties, afhankelijk van de test en de taal, zie hieronder).
  • Nadat je de beoordeling hebt voltooid en de betaling hebt geregeld, ontvang je het document met je niveau in PDF-formaat.

Je taalniveau testen, en bewijzen (alleen voor UM studenten en medewerkers

Wanneer je voor studie, stage of werk naar het buitenland gaat, vraagt de ontvangende instantie meestal een bewijs van kennis van de taal die in het betreffende land wordt gesproken.

Als je een bewijs van taalniveau nodig hebt of een formulier moet laten invullen voor de ontvangende universiteit of de instantie die je een beurs toekent (bijv. de DAAD), kun je terecht bij het Talencentrum. Wij kunnen je niveau bevestigen in een brief of vullen het formulier in. Je kunt hiervoor een afspraak maken voor een Quick test. 

De test duurt 30 minuten en toetst je spreek-, luister- en leesvaardigheid. Wanneer je ook een bewijs voor schrijfvaardigheid nodig hebt, kan dit ook getest worden.

  • Tarief Quick Test excl. schrijfopdracht (30 minuten): € 45
  • Tarief Quick Test incl. schrijfopdracht (1 uur): € 90

Test conform ERK- / CEFR-criteria

Voor sommige van de talen die wij onderwijzen, bieden wij ook een volledige test aan volgens de criteria van het CEFR. Het CEFR beschrijft de beheersing van vreemde talen op zes niveaus. De spreek- en luistertoets wordt afgenomen door de docent, gevolgd door een zelfstandige schrijf- en leestoets. De volledige test neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Voor overzicht en uitwerking van alle niveaus zie Niveaus van het Europees Referentie Kader (CEFR)

  • Tarief (2,5 uur): € 225

Beschikbare tests (in persoon en online tenzij anders vermeld)

Language Quick test, exc. schrijven € 45,- Quick test, incl. schrijven € 90,- Full test as per ERK € 225,-
Arabisch nee nee nee

Chinees

ja ja nee
Nederlands ja ja ja, online en op locatie
Engels ja ja nee
Frans ja ja ja, alleen op locatie
Duits ja ja ja, alleen op locatie
Italiaans ja ja ja, alleen op locatie
Portugees ja ja nee
Russisch ja ja nee
Spaans ja ja ja, alleen op locatie

Nederlands B1 en B2 tests voor Zorgprofessionals

Voor meer informatie over de B1 en B2 testen voor medische professionals kijk bij Medisch Nederlands voor zorgprofessionals.