Duurzaamheid

De Universiteit Maastricht (UM) wil in 2030 een duurzame universiteit zijn. Aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's)   werkt de UM aan het verder beperken van de ecologische en sociale voetafdruk van onze bedrijfsvoering.

  

Het duurzaamheidsprogramma van de UM richt zich op drie pijlers:

Binnen de drie pijlers wordt gefocust op de volgende SDG's:

 • goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
 • kwaliteitsonderwijs (SDG 4)
 • klimaatactie (SDG 13)
 • vrede, justitie en sterke publiek diensten (SDG 16)

  Lees verder in het Visiedocument Sustainable UM 2030  (Engelstalig).

Green Impact

Green Impact UM

Green Impact is een gedragsveranderingsprogramma, opgezet in het Verenigd Koninkrijk, om duurzame veranderingen in een organisatie te ondersteunen.

Meedoen met een medewerkers team? Schrijf je voor 1 maart in!
Stuur voor meer informatie of om je team op te geven een e-mail naar sustainability[at]maastrichtuniversity[dot]nl. Deelnemers kunnen de voortgang van hun acties volgen in de Green Impact toolkit. Tot en met dinsdag 30 april heb je de tijd om acties uit de toolkit uit te voeren.

Met Green Impact moedigt de UM haar medewerkers aan om deel te nemen aan een duurzaamheidscompetitie. Deelnemende teams krijgen punten voor duurzaamheidsacties zoals het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer of dubbelzijdig printen. Door het ondernemen van concrete acties zorgt Green Impact voor positieve veranderingen en verduurzaming van de werkvloer. Aan het eind van het jaar is er een prijsuitreiking.

Downloads:

 In de Green Impact FAQ   (in het Engels) vind je meer informatie over Green Impact en de toolkit

Op de Dag van de Duurzaamheid (10/10/2018) vond de kick-off plaats van Green Impact. 

Green Impact Maastricht
 

Agenda

 • Green Impact Student Auditors training (gratis): 6 mei van 11:00 – 12:30 uur (EXTRA NIEUWE TRAINING)
 • Green impact audit week: 7 – 11 mei (dus begint één dag later)

Sylvia Tossato van het Green Office legt uit wat Green Impact is tijdens de Opening Academisch Jaar 2018-2019. 

Green Office

Green Office

Het Maastricht University Green Office (UMGO)  heeft sinds de oprichting in 2010 een grote rol in het prominenter op de agenda krijgen van duurzaamheid binnen de UM. UMGO initieert en coördineert duurzaamheidprojecten ten behoeve van studenten, medewerkers, en de (directe) omgeving van de UM. Het UM Green Office stimuleert, verbindt, adviseert en monitort. Dit door studenten gerunde en door medewerkers gesteunde office maakt het mogelijk om out-of-the-box te denken en met verrassende oplossingen te komen. UMGO werkt voor duurzaamheid in de bedrijfsvoering nauw samen met Facility Services en bundelt voor onderwijs en onderzoek de krachten met onder andere ICIS en EdLab.

News

 • sustainability plastic waste

  Precious Plastic Maastricht - een nieuw leven voor afval

  donderdag, mei 9, 2019

  Precious Plastic Maastricht richt momenteel een lokale recyclingwerkplaats in waar plastic afval wordt omgezet in complete nieuwe producten, zoals prullenbakken, balken, 3D-printer-filament, en nog veel meer.

  Lees verder
 • Green Impact Challenge

  Impact boven imago

  woensdag, april 24, 2019

  Green Impact Challenge

  Lees verder
 • UM Warme Truien Week

  Evaluatie van de Warmetruienweek 11-15 februari 2019

  maandag, maart 25, 2019

  Op 15 februari was het nationale Warmetruiendag. Meer dan 200.000 mensen hebben deelgenomen door hun verwarming die dag één graad lager te stoken. Onze universiteit heeft zelfs een hele week de verwarming lager gezet in het merendeel van haar gebouwen. We willen iedereen bedanken voor het (al dan niet vrijwillig) meedoen. De reacties waren erg divers van: ‘laten we dit het hele jaar doen’ tot ‘ik moest mijn jas aanhouden’.

  Lees verder

Agenda