header sum 2030

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van de UM. Nog belangrijker, wij streven ernaar dat in 2030 duurzaamheid verweven is in het DNA van de hele organisatie.

Universiteit Maastricht gelooft dat een duurzame wereld bereikt kan worden door onderzoek in te zetten als katalysator voor vernieuwing, onderwijs in te zetten voor kennisverspreiding en bewustwording en een goed voorbeeld te geven door een duurzame bedrijfsvoering. UM wil graag bijdragen aan het bereiken van de  Sustainable Development Goals (SDG’s) en een echte impact maken door UM-brede multi- en interdisciplinaire expertise.

Om dat doel te bereiken heeft de UM het programma Sustainable UM2030 opgezet die aan de slag gaat met duurzaamheidsthema's. Het programma bestaat uit onderzoekers, docenten, faculteitsliaisons en UM beleidsmakers die samenwerken met studenten van UM Green Office.

Om een impact te kunnen maken op een duurzame toekomst, heeft de UM voor de periode 2021-2026 het volgende strategische kader gedefinieerd. Je kunt het hier downloaden.

Onlangs scherpte de UM haar afspraken met samenwerkingspartners verder aan in antwoord op de maatschappelijke uitdagingen rondom klimaatverandering. Hier lees je het volledige statement

Nieuws

More news items

Wil je meer nieuws, artikelen en video's bekijken over duurzaamheid aan de UM? Bekijk dan de themapagina UM & duurzaamheid.

Agenda

Nieuwsbrief Sustainability@UM

Blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent duurzaamheid aan de UM! Meld je nu aan en ontvang het laatste nieuws.

Klik hier om je aan te melden!