header sum 2030

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van de UM. Nog belangrijker, wij streven ernaar dat in 2030 duurzaamheid verweven is in het DNA van de hele organisatie.

Universiteit Maastricht gelooft dat een duurzame wereld bereikt kan worden door onderzoek in te zetten als katalysator voor vernieuwing, onderwijs in te zetten voor kennisverspreiding en bewustwording en een goed voorbeeld te geven door een duurzame bedrijfsvoering. UM wil graag bijdragen aan het bereiken van de  Sustainable Development Goals (SDG’s) en een echte impact maken door UM-brede multi- en interdisciplinaire expertise.

Om dat doel te bereiken heeft de UM het programma Sustainable UM2030 opgezet die aan de slag gaat met duurzaamheidsthema's. Het programma bestaat uit onderzoekers, docenten, faculteitsliaisons en UM beleidsmakers die samenwerken met studenten van UM Green Office.

Om een impact te kunnen maken op een duurzame toekomst, heeft de UM voor de periode 2021-2026 het volgende strategische kader gedefinieerd. Je kunt het hier downloaden.

Onlangs scherpte de UM haar afspraken met samenwerkingspartners verder aan in antwoord op de maatschappelijke uitdagingen rondom klimaatverandering. Hier lees je het volledige statement

Nieuws

  • Op 2 april 2022 lanceerde de Rijksoverheid de campagne "Zet ook de knop om", om huishoudens en ondernemers met behulp van praktische tips te stimuleren om energie te besparen. De Universiteit Maastricht heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Rijksoverheid, met een positief resultaat! 

  • Het MERLN-led FAB4FUTURE-project, winnaar van de prestigieuze Perspectief-beurs, ontwikkelt een toolbox voor de schaalbare productie van weefsel op basis van stamcellen voor medische doeleinden en kweekvlees. Projectleider Lorenzo Moroni en hoofdonderzoeker Matt Baker vertellen over deze creatieve...

  • Het UM Green Office vertelt over hoe ver het is gekomen sinds de oprichting in 2010 en wat het in de toekomst wil bereiken. Met de recente lancering van het UM Green Network hebben studenten en medewerkers nu meer mogelijkheden dan ooit tevoren om zich in te zetten voor impactvolle...

More news items

Wil je meer nieuws, artikelen en video's bekijken over duurzaamheid aan de UM? Bekijk dan de themapagina UM & duurzaamheid.

Agenda

Nieuwsbrief Sustainability@UM

Blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent duurzaamheid aan de UM! Meld je nu aan en ontvang het laatste nieuws.

Klik hier om je aan te melden!