Team GO

UM Green Office

Welkom bij UM Green Office! Als eerste Green Office in de wereld zijn wij ontstaan voor een groenere UM en toekomst. Bij ons kun je terecht voor studenteninitiatieven op het gebied van duurzaamheid aan de Universiteit Maastricht. Help ons een cultuur van duurzaamheid te bevorderen op de campus en daarbuiten. Laten we samen zorgen voor een positieve impact. Bekijk onze initiatieven en doe vandaag nog mee!

Wij zijn de link tussen de studenten en de universiteit. Samen met het team van Sustainable UM 2030 werken we aan het creëren van bewustzijn en stimuleren we een duurzame verandering op de campus. Het meest recente project van het UM Green Office is de oprichting van het UM Green Network. Nu heeft elke faculteit binnen de UM haar eigen Green Team, een groep ambitieuze en gemotiveerde studenten, die zich inzetten voor bewustwording op het gebied van duurzaamheid! Bovendien werkt het UM Green Office op drie verschillende pijlers - klimaat, circulariteit en gemeenschap - en bereiken ze deze pijlers door samen te werken met verschillende duurzame initiatieven en organisaties binnen de universiteit.

Structuur UM Green Office

UM Green Office bestaat momenteel uit 4 zeer gemotiveerde studenten die elk verantwoordelijk zijn voor een van de volgende portefeuilles: Voorzitter & Onderzoek, Sustainability Hub & Community, Onderwijs & Projecten en Marketing & Communicatie.

Ontmoet het team:

Voorzitter & onderzoek

Green Office Ahmed

Hallo! Ik ben Achmed Hussain, ik heb onlangs mijn masteropleiding Public Policy and Human Development afgerond aan de Universiteit van de Verenigde Naties - MERIT. Ik heb meerdere petten op als beleidsmedewerker met sterke vaardigheden op het gebied van projectmanagement en capaciteitsopbouw. Bij het UM Green Office bestaat mijn rol uit het opzetten en managen van het UM Green Network, dat bestaat uit door studenten geleide groepen binnen elk van de zes faculteiten van de Universiteit Maastricht.

Bij SUM2030 coördineer ik onderzoeksactiviteiten om de samenwerking tussen de zes faculteiten te bevorderen. Daarnaast werk ik aan één centraal duurzaamheidsplatform dat UM-onderzoekers en externe regionale entiteiten met elkaar verbindt. 

Mail mij!

Onderwijs & Projecten

Green Office Nieka

Hallo vanuit het zonnige Zuid-Afrika! Ik ben Nieka, ik studeer momenteel een B.Sc. in Circular Engineering aan de UM. Bij het UM Green Office ben ik een student-assistent die zich richt op het integreren van duurzaamheid in het onderwijs. Ik werk samen met het SUM2030 team om dit te realiseren. Ik ben ook verantwoordelijk voor het beheer van de Circularity Projects (Swap Room, Library of Things, Re Room en Community Garden) bij de Sustainability Hub! Daarnaast zijn Jodi en ik co-voorzitters van de Sustainability Days die in de maanden april, mei en juni plaatsvinden. Ik ben erg blij met deze rol en kijk uit naar het komende jaar!

Mail mij!

Sustainability Hub & Community

Green Office Jodi

Hallo! Ik ben Jodi Orban, tweedejaars studente B.Sc Biomedische Wetenschappen uit Namibië. De natuur is altijd een deel van mijn leven geweest, vandaar mijn passie voor duurzaamheid. Momenteel heb ik de rol van Sustainability Hub Manager op me genomen. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een groene wereld en ben daarom erg enthousiast over deze rol!

Mail mij!

Marketing & Communicatie

Green Office Katie

Hoi! Ik ben Katie Kirkpatrick, masterstudent aan de duale opleiding Scientific Illustration aan de Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd. Ik beheer verschillende communicatiekanalen voor het UM Green Office. Ik streef ernaar om de online en offline zichtbaarheid van de doelstellingen van UM Green Office te vergroten. Terwijl ik onze social media-pagina's beheer en originele grafische content ontwerp, werk ik ook samen met gepassioneerde studenten om het bewustzijn van de duurzaamheidsmogelijkheden op de campus te vergroten. Ik vind het geweldig om het UM Green Network te stimuleren, zodat ook de stem van studenten vertegenwoordigd worden in het duurzaamheidsbeleid van de UM.

Mail mij! 

The Green Network

The Green Network, jouw toegangspoort tot duurzaamheid aan de UM en Maastricht! Bij ons komen studenten samen om een verschil te maken. Leden van onze community werken samen aan duurzame innovaties. Leg de verbinding over onderwerpen die er toe doen, van circulariteit tot klimaatactie en community building. Samen werken we aan een groenere toekomst!

Het Green Network is een dynamische gemeenschap waaronder de "Green Faculty Teams", "The Green Hub", "The Green Volunteers" en "Green Organizations" vallen. Samen werken we aan duurzaamheidsprojecten met een bottom-up impact. Voor een overzicht van de UM Green Teams, bekijk de Team Sustainability-pagina.

Meer lezen over duurzaamheid

Wil je meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan de onderstaande bronnen!

Climate Science, Risk & Solutions

De overgrote consensus onder klimaatwetenschappers is dat de wereldwijde temperatuurstijging van de afgelopen decennia voornamelijk is toe te schrijven aan door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Dit brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor verschillende aspecten van het menselijk leven en het milieu, en vereist actie om deze risico's te beperken en ons eraan aan te passen.

Klik hier voor meer informatie!

Heb je 5 minuten? Kijk even naar Climate Lab

Volg natuurbeschermingswetenschapper en gastonderzoeker van UCLA, M. Sanjayan, terwijl hij verrassende manieren onderzoekt om onze manier van denken en handelen over klimaatverandering te veranderen.

Klik hier voor meer informatie!

What can YOU do about it? by Project Drawdown

Project Drawdown is een van 's werelds toonaangevende bronnen voor klimaatoplossingen. "De missie van Project Drawdown is om de wereld te helpen klimaatverandering zo snel, veilig en rechtvaardig mogelijk te stoppen." - Project Drawdown

Klik hier voor meer informatie!