Green Office Banner

UM Green Office

Welkom bij UM Green Office! Bij ons kun je terecht voor studenteninitiatieven op het gebied van duurzaamheid aan de Universiteit Maastricht. Wij zetten ons in voor een groenere UM en toekomst. Wij werken samen met het team van Sustainable UM 2030 aan bewustwording en een duurzame verandering. Laten we samen zorgen voor een positieve impact. Bekijk onze initiatieven en doe vandaag nog mee!

Structuur UM Green Office

UM Green Office bestaat momenteel uit 4 zeer gemotiveerde studenten die elk verantwoordelijk zijn voor een van de volgende portefeuilles: Voorzitter & Onderzoek, Sustainability Hub & Community, Onderwijs & Projecten en Marketing & Communicatie.

Voorzitter & onderzoek

Hallo! Ik ben Achmed Hussain, ik heb onlangs mijn masteropleiding Public Policy and Human Development afgerond aan de Universiteit van de Verenigde Naties - MERIT. Ik heb meerdere petten op als beleidsmedewerker met sterke vaardigheden op het gebied van projectmanagement en capaciteitsopbouw. Bij het UM Green Office bestaat mijn rol uit het opzetten en managen van het UM Green Network, dat bestaat uit door studenten geleide groepen binnen elk van de zes faculteiten van de Universiteit Maastricht.

Bij SUM2030 coördineer ik onderzoeksactiviteiten om de samenwerking tussen de zes faculteiten te bevorderen. Daarnaast werk ik aan één centraal duurzaamheidsplatform dat UM-onderzoekers en externe regionale entiteiten met elkaar verbindt. 

Mail mij!

Onderwijs & Projecten

Hallo vanuit het zonnige Zuid-Afrika! Ik ben Nieka, ik studeer momenteel een B.Sc. in Circular Engineering aan de UM. Bij het UM Green Office ben ik een student-assistent die zich richt op het integreren van duurzaamheid in het onderwijs. Ik werk samen met het SUM2030 team om dit te realiseren. Ik ben ook verantwoordelijk voor het beheer van de Circularity Projects (Swap Room, Library of Things, Re Room, SkillShare en Community Garden) bij de Sustainability Hub! Daarnaast zijn Jodi en ik co-voorzitters van de Sustainability Days die in de maanden maart, april en mei plaatsvinden. Ik ben erg blij met deze rol en kijk uit naar het komende jaar!

Sustainability Hub & Community

Hallo! Ik ben Jodi Orban, tweedejaars studente B.Sc Biomedische Wetenschappen uit Namibië. De natuur is altijd een deel van mijn leven geweest, vandaar mijn passie voor duurzaamheid. Momenteel heb ik de rol van Sustainability Hub Manager op me genomen. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een groene wereld en ben daarom erg enthousiast over deze rol!

The Green Network

The Green Network, jouw toegangspoort tot duurzaamheid aan de UM en Maastricht! Bij ons komen studenten samen om een verschil te maken. Leden van onze community werken samen aan duurzame innovaties. Leg de verbinding over onderwerpen die er toe doen, van circulariteit tot klimaatactie en community building. Samen werken we aan een groenere toekomst!

Het Green Network is een dynamische gemeenschap waaronder de "Green Faculty Teams", "The Green Hub", "The Green Volunteers" en "Green Organizations" vallen. Samen werken we aan duurzaamheidsprojecten met een bottom-up impact. Voor een overzicht van de UM Green Teams, bekijk de Team Sustainability-pagina.

Meer lezen over duurzaamheid

Wil je meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan de onderstaande bronnen!

Climate Science, Risk & Solutions

De overgrote consensus onder klimaatwetenschappers is dat de wereldwijde temperatuurstijging van de afgelopen decennia voornamelijk is toe te schrijven aan door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Dit brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor verschillende aspecten van het menselijk leven en het milieu, en vereist actie om deze risico's te beperken en ons eraan aan te passen.

Klik hier voor meer informatie!

Heb je 5 minuten? Kijk even naar Climate Lab

Volg natuurbeschermingswetenschapper en gastonderzoeker van UCLA, M. Sanjayan, terwijl hij verrassende manieren onderzoekt om onze manier van denken en handelen over klimaatverandering te veranderen.

Klik hier voor meer informatie!

What can YOU do about it? by Project Drawdown

Project Drawdown is een van 's werelds toonaangevende bronnen voor klimaatoplossingen. "De missie van Project Drawdown is om de wereld te helpen klimaatverandering zo snel, veilig en rechtvaardig mogelijk te stoppen." - Project Drawdown

Klik hier voor meer informatie!