Universiteit Maastricht ondersteunt ontwikkeling medisch onderwijs in Ethiopië
Universiteit Maastricht steunt een groot project in Ethiopië om het medisch onderwijs kwalitatief te verbeteren. Voor dit project heeft EP-NUFFIC / NICHE, een organisatie ter bevordering van internationale samenwerking op het gebied van hoger onderwijs, een bedrag van anderhalf miljoen Euro ter beschikking gesteld. Ook Zuyd Hogeschool in Heerlen, Johns Hopkins University in de Verenigde Staten en een aantal van onze Afrikaanse hoger onderwijs partnerinstellingen zijn betrokken bij dit project.
De Universiteit Maastricht helpt mee om bij twee geselecteerde Ethiopische medische universiteiten het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) te implementeren in de lessen, de ondersteuning en de organisatie van het onderwijs. Een groep enthousiaste FHML medewerkers stelt zich hierbij beschikbaar als adviseur. De kennis die de twee universiteiten op deze manier verwerven over het PGO zullen zij weer delen met andere universiteiten in Ethiopië.
Van 17 tot 27 april komt een Ethiopische delegatie, bestaande uit medewerkers van het Federal Ministry of Health en enkele artsen/bestuurders van de twee universiteiten naar Maastricht om zich te verdiepen in het reilen en zeilen van het PGO aan de Universiteit Maastricht.
Lees ook
-
Universiteit Maastricht onderzoekt samen met de Rechtbank Amsterdam de justitiële samenwerking in strafzaken tussen lidstaten Europese Unie.
-
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft in het kader van de SGW open competitie een subsidie toegekend aan een onderzoeksvoorstel dat is geschreven door Prof. Dr Math Noortmann (Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM) en Prof. Dr J.B.M. Koning (UM School of Business and Economics). Het project heeft een looptijd van twee jaar en beoogd de grensoverschrijdende samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie en gemeenten in de Euregio Maas-Rijn op een interdisciplinaire manier in kaart te brengen en te analyseren.
-
Het eerste landelijke SDG Barometer-onderzoek in Nederland naar de in 2015 vastgestelde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) voor 2030 laat veel zien om optimistisch over te zijn. De SDG Barometer biedt belangrijke inzichten in de mate van acceptatie en implementatie van de SDG's door Nederlandse organisaties. Tegelijkertijd is het een oproep aan alle organisaties om de doelen te realiseren.