FASoS

Succesvolle start van FASoS jubileumjaar

De Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen (FASoS) van de Universiteit Maastricht bestaat dit jaar 30 jaar. Vorige week kwamen studenten en medewerkers samen in de tuin van FASoS om het jubileumjaar van de faculteit af te trappen.

Boom planten en tijdcapsule

Om het jaar feestelijk in te luiden werd er een herdenkingsboom geplant in de FASoS tuin. De boom, een Tilia cordata, werd gesponsord door onze collega's van Facility Services. Naast de boom werd een tijdcapsule begraven. Studenten en medewerkers konden items inleveren voor in deze tijdcapsule en het 30-jaar FASoS organisatiecomité besliste welke items daadwerkelijk begraven zouden worden. 

Aan het begin van de ceremonie hield FASoS decaan Christine Neuhold een toespraak over de geschiedenis van FASoS. Een van de leden van het 30-jaar FASoS organisatiecomité legde uit welke items het comité had uitgekozen voor de tijdcapsule: 

  • Het jubileumlogo, 3D-geprint door 'de PLANT - Speeltuin en Laboratorium voor Nieuwe Technologieën'
  • Brochures van de bachelor- en masteropleidingen die onze faculteit aanbiedt voor het academisch jaar 2024-2025
  • 2 poëzieboekjes die zijn geschreven tijdens de wereldwijde pandemie in 2020 en 2021. Je vindt ook een COVID-19 test, de ziekte die de pandemie veroorzaakte, en een gezichtsmasker dat burgers bijna 2 jaar lang moesten dragen
  • Een bloemlezing gemaakt door 19 FASoS onderzoekers in 2023, met als titel 'The stories we tell: creative nonfiction accounts of our research'
  • Een gedeeltelijk gebruikte cadeaubon van ons faculteitscafé Bandito Espresso, waar studenten en medewerkers dagelijks genieten van koffie en zelfgemaakte soep
  • Het strategisch plan van onze faculteit voor de jaren 2021-2025
  • Een door ChatGPT gegenereerd verhaal over hoe onze faculteit er over 20 jaar uitziet
  • Een salaristabel uit het jaar 2024
  • Het onderzoeksrapport van onze faculteit van het jaar 2022
  • Brieven en foto's van FASoS studenten

De tekst gaat verder onder de foto.

Fasos boom planten

Kookboek en personeelsfeest

Verschillende festiviteiten voor de rest van dit jubileumjaar werden ook aangekondigd. Voor de studenten was er al een gala in februari en voor het personeel wordt er in juni een feest georganiseerd. Op ons interne communicatiekanaal werd een poll geplaatst waarin personeelsleden konden stemmen of het feest op FASoS of op een externe locatie moest plaatsvinden. 67% van de stemmers koos voor een feest op FASoS. 

Eerder deze week is er een oproep gedaan voor bijdragen aan een FASoS kookboek. Studenten en medewerkers worden gevraagd om hun favoriete recepten te delen, die later dit jaar gebundeld zullen worden in een gedrukt kookboek. 

Andere festiviteiten zullen op een later moment worden gedeeld!

Foto's: Eric Bleize

Lees ook