Professor dr. Honing treedt toe tot de Raad voor de Scheikunde (Dutch Chemistry Council)

Prof. dr. Maarten Honing is toegetreden tot de nieuw ingestelde Dutch Chemistry Council (Raad voor de Scheikunde), de opvolger van de Raad van de Natuur- en Scheikunde die werd opgericht in 2016. De DCC is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle universiteiten en heeft een adviserende rol in het promoten van het belang van de chemie in zowel academisch onderzoek als onderwijs. Als lid van de raad zal professor Honing mede een langetermijnvisie ontwikkelen over het belang van chemie voor de huidige en toekomstige samenleving. De executive board (kernteam) wordt gevormd door Prof. W. Huck (Chair; Radboud Universiteit Nijmegen), Prof. B. Poolman (rijksuniversiteit Groningen), Dr. M. Wubbolts (Corbion), Prof. K. Nijmeijer (Technische Universiteit Eindhoven) en Prof. C. Fonseca Guerra (Vrije Universiteit Amsterdam).

Prof. dr. Honing werkt binnen de MS-divisie van het M4i (Maastricht MultiModal Molecular Imaging) instituut, en is geïnteresseerd in onderzoek naar het “in beeld brengen” (Imaging) van dynamische systemen, zoals biochemische reacties. Zijn onderzoeksgroep richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe MS en SPR (Surface Plasmon Resonance) technieken om moleculaire structuren op te helderen, voornamelijk in biochemische reacties in cellen (Organ-on-the-Chip) of in complexe chemische reacties in flowreactoren.

Lees ook

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

  • Overlevenden van dikke darmkanker hebben vaak jaren na de behandeling nog klachten naar aanleiding van de kanker of de behandeling zoals vermoeidheid en last van tintelingen aan vingers en voeten. Dit heeft veel impact op de ervaren kwaliteit van leven. Waar huidige adviezen omtrent leefstijl...