Maastrichtse wetenschapper in Theater aan het Vrijthof
Marieke Dewitte is één van de wetenschappers die op dinsdag 10 oktober optreedt in het Maastrichtse theater aan het Vrijthof tijdens de theatertour van de Universiteit van Nederland. Marieke is klinisch psycholoog en seksuoloog en onderzoekt seksuele interactie tussen koppels in het sekslab in Maastricht en weet alles over seksuele opwinding.
Interactieve theaterlezingen door topwetenschappers
De lezingen en experimenten in de theatertour gaan over onderwerpen als geld, klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, hersenen, cultureel erfgoed, misdaad, eten, ruimte/ruimte, evolutie/dierenrijk, natuur/scheikunde en geschiedenis.
Geen lange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je iets van leert en om moet lachen. Iets triviaals blijkt ineens heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.
Voor de Universiteit van Nederland heb je geen diploma nodig, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met een maandelijks bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show in Maastricht de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en komiek Fuad Hassen. Omdat wetenschap leuk is en voor iedereen.

Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...