Esther Boudewijns genomineerd voor Albert Schweitzer Prize 2022

Boudewijns en Brakema

Onze PhD kandidaat Esther Boudewijns en haar collega Evelyn Brakema (Leiden University Medical Center) zijn genomineerd voor de Albert Schweitzer Prijs 2022 met het project 'Koken mag niet doden'!

Over het project 'Koken mag niet doden'

2.6 miljard mensen, een derde van de wereldbevolking, kookt op open vuur. De rook die daarbij vrijkomt, heeft een grote impact op hun gezondheid. Jaarlijks overlijden hierdoor 3.2 miljoen mensen. Schonere kookoplossingen zijn beschikbaar, maar eerdere pogingen om deze te implementeren waren vaak teleurstellend. Er bestaat veel kennis over hoe implementatie beter kan, maar die kennis bereikt de mensen in het veld niet. Esther en Evelyn hebben onderzoek gedaan naar factoren die de implementatie van ‘schoon koken’ oplossingen kunnen verbeteren. De resultaten hiervan hebben ze omgezet in twee praktische implementatietools (gepubliceerd in the Lancet Planetary Health). Ze willen deze tools omzetten in twee gebruiksvriendelijke online interactieve tools en zorgen dat de tools in gebruik worden genomen. Deze tools helpen de lokale bedrijven om belangrijke factoren, zoals kosten en lokale behoeften, mee te nemen in hun implementatieplan. Dit verbetert het implementatiesucces en zal uiteindelijk leiden tot aanzienlijke gezondheidswinst.

Meer informatie over het project

Stem nu!

Help jij Esther en Evelyn door te stemmen via deze link?: https://www.nasf.nl/inzendingen_asp/koken-mag-niet-doden-20222/

Stem nu!

Video

Lees ook