Eredoctoraat voor professor Robert Langer

Tijdens de viering van de 47e Dies Natalis op 27 januari 2023 ontving de Amerikaanse hoogleraar Robert S. Langer het ere-doctoraat van de UM. Professor Langer is een wereldberoemd wetenschapper aan het Massachusetts Institute of Technology. Hij wordt gezien als de grondlegger van de weefselmanipulatie in de regeneratieve geneeskunde en is pionier van honderden technologieën.

Robert Langer begon zijn loopbaan als scheikundig ingenieur, maar heeft bijgedragen aan vele gebieden van wetenschap en techniek. Zijn bijdragen aan de geneeskunde en de biotechnologie, zowel in de academische wereld als in het bedrijfsleven, zijn indrukwekkend en inspirerend. Belangrijke aspecten waarin zijn werk en dat van de Universiteit Maastricht nauw aansluiten, zijn het gebied van de medische techniek, met name de regeneratieve geneeskunde, en het belang van ondernemerschap in de samenleving.

Zijn interdisciplinaire en translationele aanpak sluit perfect aan bij de UM-faculteit Science & Engineering, de faculteit die professor Langer heeft voorgedragen voor het eredoctoraat, en bij de UM als geheel.

Lees ook

  • Nieuw inzicht in rol hersenen bij psychiatrische aandoeningen

    Het is al jaren bekend dat sommige delen van het brein bij bepaalde psychiatrische aandoeningen kleine afwijkingen laten zien. Het was echter lange tijd niet duidelijk of deze veranderingen in de hersenen komen door de ziekte zelf, door medicatie of door rookgedrag. In een recente studie hebben...

    Graphic image of a brain.
  • UM op zoek naar nieuwe verhouding universiteit-verenigingen

    De Universiteit Maastricht schort de relatie met studentenverenigingen Tragos en Circumflex tot nader order op. Uit gesprekken met de besturen van de verenigingen is gebleken dat gemaakte afspraken uit de Gedragscode niet zijn nagekomen. De ervaring van afgelopen jaren leert dat die afspraken...

    Minderbroedersberg Maastricht
  • Discriminatie zorgt ervoor dat vrouwen minder willen werken

    Recent onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit van Aarhus in Denemarken werpt nieuw licht op de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Discriminatie zorgt er namelijk voor dat vrouwen minder uren willen werken. 

    Young woman looking at a document with disbelief