Eerste plaats en medailles voor FASoS programmas in Elsevier Beste Studies 2019
In de Elsevier Beste Studies 2019 ranking, zijn de bachelor programmas European Studies en Arts and Culture eerste geworden in hun categorie.
Binnen de masterprogrammas eindigde de research master in Cultures of Art, Science and Technology (CAST) als eerste en zowel de research master European Studies (RMES) als de master European Studies on Society, Science and Technology (ESST) ontvingen bronzen medailles. De rangorde van Elsevier is gebaseerd op de Nationale Studentenenquête.
De ranglijst is samengesteld uit beoordelingen van studenten in zes categorieën: faciliteiten, onderwijs, opzet van de programma's, docenten, toetsen, organisatie en communicatie. Binnen de BA European Studies zijn studenten zeer tevreden over de opzet van het programma (79%) en 84% zou het programma bij anderen aanbevelen. 85% van de studenten is tevreden met de internationalisering.
Binnen de BA Arts and Culture zijn studenten tevreden over de docenten (72%) en 73% zou het programma aan anderen aanbevelen. 75% van de studenten is tevreden met de internationalisering.
Binnen CAST is 79% van de studenten over het algemeen tevreden over het programma. Ze zijn vooral tevreden over de docenten (89%), het onderwijs (84%) en de manier van toetsen (83%). 86% van de studenten is tevreden met de internationalisering. De bronzen medailles toegekend aan de RMES en ESST betekenen dat de programma's een jaar lang aan de top van hun categorieën staan.
Lees ook
-
Wij en zij: Het migratiebeleid van Indonesië
Mahardhika onthult de verborgen strijd van vluchtelingen in Indonesië, daagt migratiemythen uit en legt klimaatongelijkheden bloot.
-
Katleen Gabriels ontvangt NWO Aspasia beurs
Katleen Gabriels, universitair hoofddocent filosofie, heeft een NWO Aspasia-beurs van €120.000 toegekend gekregen voor haar project ‘Moral Monitoring’, dat onderzoekt hoe slimme monitorings-technologieën de relatie tussen ouders en kinderen beïnvloeden.
-
Prestigieuze Europese beurs voor twee UM-onderzoekers
Twee onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze ERC Consolidator Grant van de European Research Council. Daarmee kunnen zij de komende jaren een wetenschappelijk onderzoeksteam opzetten voor studies naar 3D-geprinte modellen van een menselijke nier en naar vrouwelijke...