6 november 2017
Juridisch onderzoeker Universiteit Maastricht ontvangt Niels Stensen Fellowship voor werk op het gebied van innovatief recht en disruptieve technologie

De invloed van disruptieve technologie op het recht

Catalina Goanta (universitair docent aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht) is een van de zeven kandidaten die voor 2018 een Niels Stensen Fellowship hebben ontvangen. Goanta’s onderzoek gaat over de invloed van disruptieve (revolutionaire) technologieën op het privaatrecht. Ze wil meer inzicht krijgen in hoe het recht op innovaties reageert. Goanta gaat zich richten op de rol die het recht speelt bij innovatieve platforms als Amazon of Airbnb en in nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en blockchain. Ze wil weten hoe het recht reageert op technologische disruptie.