22 februari 2018

Cellulose nano-vezels ter versterking van duurzame materialen

Door krachten te bundelen, ontwikkelen Sappi  en de Universiteit Maastricht een nieuwe en milieuvriendelijke productietechnologie voor plastics met nieuwe eigenschappen. De technologie maakt optimaal gebruik van de veelzijdigheid van water om cellulose nano-vezels, de kleinste structurele bouwstenen van cellulose, optimaal in te mengen in Nylons. Analyse van de ontwikkelde kennis, processen en producten biedt Sappi een duurzame marktpositie en economische groei.

Over AMIBM

AMIBM Logo

AMIBM is een samenwerking tussen Universiteit Maastricht, RWTH Aachen en Fraunhofer IME. AMIBM's visie is om zich te profileren als de ontbrekende schakel tussen fundamenteel, toegepast onderzoek en de markt op gebied van biobased materialen. Door de relatie tussen de productie van biobased materialen en de waardeketen te veranderen.

Dit doel wordt bereikt door een geïntegreerd, interdisciplinair onderzoeksprogramma te ontwikkelen. Het programma focust op nieuwe strategieën om geavanceerde biobased material te produceren op een duurzame en economische manier. Het benadrukt ook de ontwikkeling van deze nieuwe materialen in innovatieve producten met een hoge toegevoegde waarde voor technische en medische toepassingen.