Bestuursakkoord universiteiten, hogescholen en ministerie ondertekend

De hogescholen, universiteiten en het ministerie van OCW hebben op 14 juli 2022 een bestuursakkoord ondertekend. Daarmee zetten zij in op het verstevigen van het fundament van onderzoek en hoger onderwijs, geven ze ruimte aan divers talent en vergroten ze hun impact op de maatschappij.

Voor het versterken van het fundament investeert het ministerie onder andere in in sectorplannen bij universiteiten, starters- en stimuleringsbeurzen voor wetenschappers en het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Door meer aandacht te geven aan kansengelijkheid en studentenwelzijn geven de drie ondertekenaars meer ruimte aan divers talent. Met het versterken van kennisoverdracht vanuit kennisinstellingen willen de partijen de maatschappelijke impact van onderzoek vergroten. Ook een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zal daar aan bijdragen. 

Lees meer in het gezamenlijke bericht van het ministerie OCW, vereniging Universiteiten van Nederland en de Vereniging Hogescholen. 

Lees ook

  • Bij flinke luchtvervuiling kiezen mensen eerder voor oppositiepartijen dan voor regerende partijen. Dit blijkt uit onderzoek van Nico Pestel van Universiteit Maastricht en zijn collega’s

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

Meer nieuws