ABP neemt aanbod van UM aan om expertise te delen

Pensioenfonds ABP neemt het aanbod van de Universiteit Maastricht aan om wetenschappelijke expertise te delen die helpt bij verdere verduurzaming van de beleggingsportefeuille. Dat aanbod deed de UM in februari dit jaar in een brief aan het ABP. Daarin vroeg het UM van pensioenfonds ABP  om een planmatige aanpak waarmee het fonds zo spoedig mogelijk de banden kan verbreken met sectoren die een verbintenis hebben met fossiele brandstoffen.

ABP-bestuurder Menno Snel accepteerde afgelopen weekend in een radiogesprek op regionale zender L1 met UM collegevoorzitter Martin Paul het aanbod van de universiteit. Martin Paul laat weten dat de UM snel om tafel wil met het ABP om vorm te geven aan de ondersteuning bij de verdere verduurzaming van het pensioenfonds dat ook de pensioenen van UM-medewerkers beheert.

Luister hier naar de radio-uitzending van L1.

Lees ook

  • Astrid Boeijen will be the CEO of Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Currently the CEO of the Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, she will be transferring to the Brightlands Chemelot Campus on July 1. Astrid succeeds Bert Kip who held this position for eleven years.

  • Internationalisering van het onderwijs, en specifiek de instroom van internationale studenten is een hot topic in de Nederlandse politiek. Dat zal ook begin 2023 het geval zijn. Als meest internationale universiteit van het land volgt de UM de ontwikkelingen natuurlijk op de voet en blijft de...

  • Op welke manier reflecteert kunst op onze gemeenschap? Hoe drukt onze gemeenschap zich uit door middel van kunst? Barbara Strating is de nieuwe curator van de Kunst- en Erfgoedcommissie van de Universiteit Maastricht. Zij volgt Mieke Derickx op, die na meer dan 20 jaar afscheid neemt. Een gesprek...

Meer nieuws