UM vraagt ABP om duurzamer beleid

De Universiteit Maastricht vraagt pensioenfonds ABP (dat de pensioenen van UM-medewerkers beheert) om een planmatige aanpak waarmee het fonds zo spoedig mogelijk de banden kan verbreken met sectoren die een verbintenis hebben met fossiele brandstoffen. “De klimaatcrisis is een van de grootste bedreigingen voor onze globale samenleving”, schijft het College van Bestuur in een brief aan ABP. “Luisterend naar onze medewerkers en studenten en geïnspireerd door hun initiatieven, vragen we u om acties.” Lees de volledige brief.

De brief volgt op een dialoog vorig jaar, waarbij de voorzitter van het College van Bestuur van de UM in gesprek ging met de bestuursvoorzitter van ABP, samen met een vertegenwoordiger van Fossil Free Maastricht. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de Universiteit Maastricht, die dan ook graag haar wetenschappelijke expertise aanbiedt om het pensioenfonds te ondersteunen bij de te nemen stappen in de toekomst.

Lees ook

  • De Grote Gracht is rijkelijk voorzien van historische gebouwen met bijzondere verhalen. Ook deze keer bevindt onze ‘verborgen parel’ zich in deze Maastrichtse straat, op huisnummer 76: de (fietsen)kelder.

  • Since Hungary took over the rotating presidency of the EU Council on July 1st, its Prime Minister Viktor Orbán has embarked on a widely criticized peace mission for Ukraine, including meetings with leaders of Russia and China. This has led to much speculation about what the next six months of the...

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.