UM vraagt ABP om duurzamer beleid

De Universiteit Maastricht vraagt pensioenfonds ABP (dat de pensioenen van UM-medewerkers beheert) om een planmatige aanpak waarmee het fonds zo spoedig mogelijk de banden kan verbreken met sectoren die een verbintenis hebben met fossiele brandstoffen. “De klimaatcrisis is een van de grootste bedreigingen voor onze globale samenleving”, schijft het College van Bestuur in een brief aan ABP. “Luisterend naar onze medewerkers en studenten en geïnspireerd door hun initiatieven, vragen we u om acties.” Lees de volledige brief.

De brief volgt op een dialoog vorig jaar, waarbij de voorzitter van het College van Bestuur van de UM in gesprek ging met de bestuursvoorzitter van ABP, samen met een vertegenwoordiger van Fossil Free Maastricht. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de Universiteit Maastricht, die dan ook graag haar wetenschappelijke expertise aanbiedt om het pensioenfonds te ondersteunen bij de te nemen stappen in de toekomst.

Lees ook

  • Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gaan de diensten voor de euregionale en internationale arbeidsmarkt van Zuid-Limburg langjarig continueren. UM ondersteunt met raad en daad bij het aantrekken en behouden van Euregionaal en internationaal talent.

  • Wat hebben patiënten met een lagere sociaaleconomische status nodig om beter meegenomen te worden in preoperatieve optimalisatieprogramma’s? Hoe kunnen we de zorg voor jongeren met mentale problemen toegankelijker maken? Twee voorbeelden van onderzoekslijnen die dankzij het sectorplan Versnellen op...

  • Pieter Jelle Visser werd in 2022 benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich bezig met onderzoek naar de ziekte van Alzheimer: de onderliggende oorzaken en de mogelijkheden voor therapie. Voor hersenen heeft Visser altijd belangstelling gehad. Onderzoek doen naar Alzheimer...