• Zijn mooie mensen succesvoller? We geloven van wel.

22-07-2022

Een onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan waarom vrouwen kiezen voor cosmetische chirurgie en de bijbehorende fysieke en psychologische risico's negeren. Verrassend genoeg is dat meestal niet omdat ze onzeker zijn over hun uiterlijk, maar omdat ze geloven dat ‘mooi’ zijn hen succesvoller en gelukkiger maakt.

• gezonder koken esther boudewijns

Energietransitie voor iedereen? Een derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur

16-06-2022

In een nieuw onderzoek ontwikkelde PhD student Esther Boudewijns  twee praktische tools die de implementatie van schoner koken in lage lonenlanden moeten verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden op 16 juni gepubliceerd in The Lancet Planetary Health.

• Zorgprofessionals aan Zet

10-06-2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 2,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Zorgprofessionals aan Zet' van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg en beroepsverenigingen Verenso en V&VN.

• sexual violence

UM ondertekent manifest Let’s talk about Yes van Amnesty

03-11-2021

De Universiteit Maastricht (UM) heeft op 3 november het manifest Let’s talk about Yes van Amnesty International ondertekend. Daarmee zet de UM in op intensivering van activiteiten tegen seksueel geweld. De UM zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met partijen met eigen expertise, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, zoals GGD/Centrum Seksueel Geweld, politie en gemeente.

• Universiteitsbibliotheek UM viert International Open Access Week 2021

Vier de Internationale Open Access Week 2021 met de UB

25-10-2021

International Open Access Week 2021 vindt plaats van 25-31 oktober. Dit jaar geven we extra aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, diensten en tips. We lanceren een nieuwe OA Journal Browser, een preprint gids en we organiseren drop-in sessies. Maar er is meer. Lees verder en ontdek zeven manieren om de Open Access Week 2021 samen met ons te vieren.

• Open Access APC arrangements and discounts

Maak gebruik van de beschikbare Open Access APC-regelingen en kortingen voor je volgende artikel

04-08-2021

Gids met beschikbare Open Access APC regelingen en kortingen voor UM en MUMC+ auteurs. In deze gids een overzicht van de beschikbare kortingen en hoe je daar gebruik van maakt.

• Kies het meest geschikte tijdschrift voor je artikel

10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het zoeken naar het juiste tijdschrift voor je artikel

06-07-2021

10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het selecteren van het juiste tijdschrift voor je artikel. Gebruik onze 10-stappengids om tijdschriften te vinden voor het indienen van je manuscript.

• Ron Heeren gekozen als nieuw lid KNAW

28-04-2021

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft prof. dr. Ron Heeren gekozen als lid. Heeren is universiteitshoogleraar Moleculaire Beeldvorming aan de Universiteit Maastricht (UM) en wetenschappelijk directeur van het MultiModal Molecular Imaging institute (M4I).

• Twee Vici-beurzen voor Maastrichtse onderzoekers

14-04-2021

Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben elk een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zowel prof. dr. Chantal Nederkoorn (Faculty of Psychology and Neuroscience) als prof. dr. Lorenzo Moroni (MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) zullen deze beurzen de komende vijf jaar gebruiken om onderzoek te doen én hun eigen onderzoeksgroepen op te bouwen of uit te breiden.