• Zijn mooie mensen succesvoller? We geloven van wel.

22-07-2022

Een onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan waarom vrouwen kiezen voor cosmetische chirurgie en de bijbehorende fysieke en psychologische risico's negeren. Verrassend genoeg is dat meestal niet omdat ze onzeker zijn over hun uiterlijk, maar omdat ze geloven dat ‘mooi’ zijn hen succesvoller en gelukkiger maakt.

• gezonder koken esther boudewijns

Energietransitie voor iedereen? Een derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur

16-06-2022

In een nieuw onderzoek ontwikkelde PhD student Esther Boudewijns  twee praktische tools die de implementatie van schoner koken in lage lonenlanden moeten verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden op 16 juni gepubliceerd in The Lancet Planetary Health.

• Zorgprofessionals aan Zet

10-06-2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 2,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Zorgprofessionals aan Zet' van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg en beroepsverenigingen Verenso en V&VN.

• ETPathfinder

Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

10-09-2019

Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.