• vogel
  • FPN Alumni Stories | Katrina Serpa | Master in Forensic Psychology

15-07-2021

Katrina Serpa moved from Coral Springs, Florida, US, to Maastricht to combine her interests in criminology and psychology and study the Master in Forensic Psychology. She graduated in 2015 after completing the programme, including a 2nd year internship at the University of Florida in Gainesville.

• Lilian Kloft | PhD Cum Laude

15-07-2021

Obtaining your PhD Cum Laude is not something that happens very often. FPN’s Lilian Kloft has managed to do it, while expecting twins. Last month, Lilian defended her PhD thesis at the Minderbroedersberg and was granted the Cum Laude distinction.

We talked to Lilian over Zoom, she’s at home on pregnancy leave, awaiting the arrival of her two boys. “It’s an exciting time, especially finishing the PhD. There were a lot of ups and downs in my pregnancy, so I had to move my defence once. I’m glad it all worked out and the twins are still in there”.

• ESFRI roadmap illustratie
  • Devi van der Kolk | student en mental coach bij Roda JC

20-05-2021

Devi van der Kolk is naast student aan de Universiteit Maastricht ook mental coach bij de jeugdacademie van Roda JC. We praten over hoe deze eerstejaars aan zo’n unieke baan naast haar studie is gekomen.

• Out of the brain, into control

06-05-2021

Onlangs kreeg Bettina Sorger een NWO VIDI beurs voor haar project ‘Out of the brain, into contol’ - Towards brain-based means of social and environmental interaction for children with severe cerebral palsy.

• NWO Vici beurs voor Prof. Chantal (Sjaan) Nederkoorn

15-04-2021

Prof. Chantal (Sjaan) Nederkoorn van de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) heeft een NWO Vici beurs in de wacht gesleept. De komende 5 jaar gaat zij deze beurs gebruiken om onderzoek te doen naar waarom kinderen (tussen 3-5 jaar) soms eten weigeren. Kinderen weigeren zelfs eten dat ze nog nooit hebben geproefd. Nederkoorn wil ontdekken welke cognitieve processen hier aan het werk zijn, en of deze processen te beïnvloeden zijn.

• Twee Vici-beurzen voor Maastrichtse onderzoekers

14-04-2021

Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben elk een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zowel prof. dr. Chantal Nederkoorn (Faculty of Psychology and Neuroscience) als prof. dr. Lorenzo Moroni (MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) zullen deze beurzen de komende vijf jaar gebruiken om onderzoek te doen én hun eigen onderzoeksgroepen op te bouwen of uit te breiden.

• Unieke samenwerking in de wijk om kwetsbare jongeren eerder hulp te bieden die aansluit bij hun behoeften

07-04-2021

Lokale jongerenwerkers gaan samen met stichting @ease de wijk in om de meest kwetsbare groepen jongeren te helpen en meer kennis te verzamelen over hun situatie, problemen, wensen en behoeften.

• Online werkbezoek koningin Maxima

UM psychiater schuift aan bij online werkbezoek koningin Máxima

07-04-2021

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 6 april online gesproken met onderzoekers, psychiaters, een huisarts en met patiëntenorganisatie MIND. Het digitaal werkbezoek stond in het teken van de effecten van de coronacrisis op de mentale gezondheid. Namens de UM nam psychiater en onderzoeker Suzanne van Bronswijk (FPN/MUMC+) deel aan het bezoek.