• ROA rapport

Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

17-11-2017

Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

• netspar_klein

€ 250.000 voor onderzoek naar optimaal pensioencontract

29-09-2017

Wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar kent € 250.000 toe aan driejarig onderzoeksproject o.l.v. SBE onderzoeker prof. dr. Antoon Pelsser.

• UNSIF logo

Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

22-09-2017

Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

• Arbeidsmarkt schoolverlaters

Arbeidsmarkt voor schoolverlaters gunstiger maar nog niet optimaal

05-09-2017

Publicatie ROA rapport schoolverlaters 2016.

• Mensen met een baan leren vooral van dagelijks werk

19-07-2017

Mensen met een baan leren vooral terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en samenwerken met ervaren collega’s.

Leren op de werkplek voor auditors

18-05-2017

Therese Grohnert, promovenda aan de Universiteit Maastricht, wilde weten waarom accountantskantoren soms slecht onderbouwde oordelen afgeven bij de jaarrekeningen van hun klanten.

• SBE AACSB re-accreditated

AACSB accreditatie van de School of Business and Economics verlengd

25-04-2017

Op 19 April 2017 kondigde AACSB International aan dat het de AACSB-accreditatie van de UM School of Business and Economics (SBE) verlengt. AACSB is de langst bestaande internationale accreditatieorganisatie voor universiteiten die bachelor-, master- en PhD-programma’s aanbieden op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Met de vernieuwing van deze accreditatie behoudt SBE de prestigieuze Triple Crown Accreditation die bestaat uit accreditaties van de drie meest invloedrijke accreditatieorganisaties in de wereld: AMBA, EQUIS en AASCB. Wereldwijd heeft maar 1 % van alle bedrijfskundeopleidingen een ‘Triple Crown’.

• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• Alexander Brüggen

Grotere kans op budgetmiscalculaties bij managementwisseling in majeure projecten

14-07-2016

Grote projecten, waarbij bekend is dat later wijzigingen in het management op zullen treden, leiden tot grotere miscalculaties in het budget dan in situaties waarbij dat niet vooraf bekend is...

• Groot internationaal onderzoeksproject naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen

17-03-2016

Mark Levels (ROA en GSBE) heeft een onderzoeksubsidie toegewezen gekregen in het zeer competitieve Open Research Area, een subsidieprogramma georganiseerd door de NWO, ANR, JSPS, DFG en ESRC. Met deze subsidie zal hij een groot internationaal onderzoek uitvoeren naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen (Not in Employment, Education and Training, NEET).