• Bargain-hunters less likely to see staff as human, research finds

De verborgen kosten van lage prijzen

12-01-2018

When prices shrink, does our empathy for salespeople shrink with them? Are we more likely to belittle a Ryanair flight attendant than one in a Lufthansa uniform? The answer, it appears, may be yes. Research carried out at Maastricht University’s School of Business and Economics indicates that consumer bargains can carry a hidden cost for the employees of budget retailers.

• workshop_hcrd_item.png

Menselijk kapitaal en regionale ontwikkeling

10-01-2018

Afgelopen jaar vond in Maastricht de workshop ‘Human Capital and Regional Development’ plaats. De resultaten van de workshop zijn voor beleidsmakers samengevat in een Factsheet. In dit artikel volgen enkele highlights.

• Flexibel werk

Voor elk soort werk een flexvorm

24-11-2017

Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk (Inauguratie Wendy Smits).

• ROA report

Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

17-11-2017

Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

• netspar_klein

€ 250.000 voor onderzoek naar optimaal pensioencontract

29-09-2017

Wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar kent € 250.000 toe aan driejarig onderzoeksproject o.l.v. SBE onderzoeker prof. dr. Antoon Pelsser.

• UNSIF logo

Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

22-09-2017

Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

• Labour market school leavers

Arbeidsmarkt voor schoolverlaters gunstiger maar nog niet optimaal

05-09-2017

Publicatie ROA rapport schoolverlaters 2016.

• Mensen met een baan leren vooral van dagelijks werk

19-07-2017

Mensen met een baan leren vooral terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en samenwerken met ervaren collega’s.

Leren op de werkplek voor auditors

18-05-2017

Therese Grohnert, promovenda aan de Universiteit Maastricht, wilde weten waarom accountantskantoren soms slecht onderbouwde oordelen afgeven bij de jaarrekeningen van hun klanten.

• SBE AACSB re-accreditated

AACSB accreditatie van de School of Business and Economics verlengd

25-04-2017

Op 19 April 2017 kondigde AACSB International aan dat het de AACSB-accreditatie van de UM School of Business and Economics (SBE) verlengt. AACSB is de langst bestaande internationale accreditatieorganisatie voor universiteiten die bachelor-, master- en PhD-programma’s aanbieden op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Met de vernieuwing van deze accreditatie behoudt SBE de prestigieuze Triple Crown Accreditation die bestaat uit accreditaties van de drie meest invloedrijke accreditatieorganisaties in de wereld: AMBA, EQUIS en AASCB. Wereldwijd heeft maar 1 % van alle bedrijfskundeopleidingen een ‘Triple Crown’.