• Verhoging AOW-leeftijd zorgt dat mensen langer doorwerken

08-06-2021

Mensen werken langer door en gaan later met pensioen. Daarbij zijn ze zich veel meer gaan richten op de leeftijd waarop ze AOW krijgen. Dit en meer blijkt uit onderzoek door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

• Aandacht voor welzijn van werknemers óók goed voor bedrijven

17-05-2021

Nederlandse bedrijven zeggen het welzijn van werknemers belangrijk te vinden.

• HBO-Monitor: meer stress door coronapandemie

12-04-2021

Het nieuwe rapport op basis van de HBO-Monitor laat zien dat HBO-afgestudeerden meer stress ervaren in hun werk dan vóór de coronapandemie. Daartegenover staat dat werkloosheidscijfers onder deze groep relatief weinig veranderd zijn.

• Pensioenfonds steeds groener dankzij deelnemers

07-04-2021

Deelnemers aan het Pensioenfonds Detailhandel willen dat er duurzaam geïnvesteerd wordt, zelfs als dit minder beleggingsrendement oplevert. Dit blijkt uit onderzoek door de Universiteit Maastricht in 2018, en is bevestigd tijdens een tweede onderzoek in 2020.

• Corona: sommige leerlingen extra gedupeerd door eerste schoolsluiting

23-03-2021

Tijdens de eerste schoolsluiting in het primair onderwijs in het schooljaar 2019/2020 ten gevolge van de COVID-19-crisis hebben leerlingen uit alle milieus vertraging in de leergroei opgelopen in vergelijking met de jaren ervoor. Bij sommige groepen leerlingen is die vertraging echter groter dan bij andere leerlingen.

• VerDus-synthesestudie

VerDuS-synthesestudie Stedelijke duurzaamheidstransities: energie, klimaat & circulariteit

23-03-2021

Hoe krijgen we burgers betrokken bij de duurzaamheidstransitie? Wanneer komen ze in beweging? Wat voor oplossingen kunnen op brede steun in de samenleving rekenen en hoe vinden we die? Wat betekent zo’n aanpak voor hoe de overheid te werk moet gaan, en welke rollen burgers en ondernemers krijgen? Op welke barrières stuiten duurzame oplossingen bij allerlei instituties en hoe kunnen die weggenomen worden?

In deze studie proberen Joop de Kraker & René Kemp  (Maastricht Sustainability Institute) antwoord te geven op deze vragen.

• VerDus-synthesestudie

• Dialysepatient in het ziekenhuis

Ja-tenzij systeem voor orgaandonatie geen garantie voor minder sterfgevallen onder orgaanpatiënten

18-03-2021

Een ja-tenzij systeem voor orgaandonatie, waarbij je orgaandonor bent tenzij je aangeeft dat je niet wilt, leidt niet automatisch tot minder sterfgevallen onder orgaanpatiënten. De positieve verwachtingen hieromtrent moeten wellicht bijgesteld worden.

• Naughty_nuts

SBE alumnus start 'nut butter' revolutie

19-02-2021

In October 2020, SBE alumnus Benjamin Porten, together with business partner Lorenz Greiner, launched their new entrepreneurial venture Naughty Nuts GmbH. In this article, we cover their journey to launching a start-up in times of Corona. Benjamin also shares his top tips to guide other aspiring entrepreneurs.