Nieuws

 • Leren op het werk: opnieuw grotere kloof tussen laag- en hoogopgeleiden

  14-05-2018

  In de jaren van economische groei is de deelname van werkenden aan cursussen en trainingen stabiel gebleven. De kloof tussen laag- en hoogopgeleiden groeit echter nog steeds.

 • Werkloosheid onder hbo’ers daalt naar niveau van voor de crisis

  18-04-2018

  Afgestudeerde hbo’ers deden het in 2017 nog beter dan in 2016. De werkloosheid onder de afgestudeerden is voor het vierde jaar op rij gedaald, namelijk van 4,6 % in 2016 naar 3,2% in 2017. Daarmee is de werkloosheid ongeveer terug op het niveau van 2008, dus vóór de crisis.

 • emerging markets

  Nieuwe master Emerging Markets versterkt expertise UM

  28-03-2018

  Emerging Markets is de jongste studierichting in de bachelors International Business en Economics en Business Economics aan de Universiteit Maastricht. Maar meteen ook in trek bij veel studenten. Reden om komend najaar te starten met de master Economics and Strategy in Emerging Markets.

 • Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

  Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

  14-03-2018

  Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).

 • Robot ouderenzorg

  Robot caregivers: friends or foes?

  07-03-2018

  Martina Čaić, promovenda in the School of Business and Economics probeert van ouderen een antwoord op deze vraag te krijgen. 

   

   

 • Bargain-hunters less likely to see staff as human, research finds

  De verborgen kosten van lage prijzen

  12-01-2018

  When prices shrink, does our empathy for salespeople shrink with them? Are we more likely to belittle a Ryanair flight attendant than one in a Lufthansa uniform? The answer, it appears, may be yes. Research carried out at Maastricht University’s School of Business and Economics indicates that consumer bargains can carry a hidden cost for the employees of budget retailers.

 • workshop_hcrd_item.png

  Menselijk kapitaal en regionale ontwikkeling

  10-01-2018

  Afgelopen jaar vond in Maastricht de workshop ‘Human Capital and Regional Development’ plaats. De resultaten van de workshop zijn voor beleidsmakers samengevat in een Factsheet. In dit artikel volgen enkele highlights.

 • Flexible work

  Voor elk soort werk een flexvorm

  24-11-2017

  Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk (Inauguratie Wendy Smits).

 • ROA rapport

  Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

  17-11-2017

  Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

 • netspar_klein

  € 250.000 voor onderzoek naar optimaal pensioencontract

  29-09-2017

  Wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar kent € 250.000 toe aan driejarig onderzoeksproject o.l.v. SBE onderzoeker prof. dr. Antoon Pelsser.

Abonneren op Nieuws