Nieuws

 • ROA rapport

  Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

  17-11-2017

  Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

 • netspar_klein

  € 250.000 voor onderzoek naar optimaal pensioencontract

  29-09-2017

  Wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar kent € 250.000 toe aan driejarig onderzoeksproject o.l.v. SBE onderzoeker prof. dr. Antoon Pelsser.

 • UNSIF logo

  Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

  22-09-2017

  Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

 • Arbeidsmarkt schoolverlaters

  Arbeidsmarkt voor schoolverlaters gunstiger maar nog niet optimaal

  05-09-2017

  Publicatie ROA rapport schoolverlaters 2016.

 • Mensen met een baan leren vooral van dagelijks werk

  19-07-2017

  Mensen met een baan leren vooral terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en samenwerken met ervaren collega’s.

 • Leren op de werkplek voor auditors

  Leren op de werkplek voor auditors

  18-05-2017

  Therese Grohnert, promovenda aan de Universiteit Maastricht, wilde weten waarom accountantskantoren soms slecht onderbouwde oordelen afgeven bij de jaarrekeningen van hun klanten.

 • SBE AACSB re-accreditated

  AACSB accreditatie van de School of Business and Economics verlengd

  25-04-2017

  Op 19 April 2017 kondigde AACSB International aan dat het de AACSB-accreditatie van de UM School of Business and Economics (SBE) verlengt. AACSB is de langst bestaande internationale accreditatieorganisatie voor universiteiten die bachelor-, master- en PhD-programma’s aanbieden op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Met de vernieuwing van deze accreditatie behoudt SBE de prestigieuze Triple Crown Accreditation die bestaat uit accreditaties van de drie meest invloedrijke accreditatieorganisaties in de wereld: AMBA, EQUIS en AASCB. Wereldwijd heeft maar 1 % van alle bedrijfskundeopleidingen een ‘Triple Crown’.

 • ITEM Stagiaires gezocht

  Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

  22-12-2016

  Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

 • Alexander Brüggen

  Grotere kans op budgetmiscalculaties bij managementwisseling in majeure projecten

  14-07-2016

  Grote projecten, waarbij bekend is dat later wijzigingen in het management op zullen treden, leiden tot grotere miscalculaties in het budget dan in situaties waarbij dat niet vooraf bekend is...

 • Groot internationaal onderzoeksproject naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen

  17-03-2016

  Mark Levels (ROA en GSBE) heeft een onderzoeksubsidie toegewezen gekregen in het zeer competitieve Open Research Area, een subsidieprogramma georganiseerd door de NWO, ANR, JSPS, DFG en ESRC. Met deze subsidie zal hij een groot internationaal onderzoek uitvoeren naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen (Not in Employment, Education and Training, NEET).

Abonneren op Nieuws