• intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

10-05-2019

Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

• T500

11 DKE-studenten in Nederlandse ‘Top 500 tech-talenten onder de 26’

08-05-2019

De T500 brengt jaarlijks 500 uitzonderlijk getalenteerde jonge mensen bij elkaar, die allemaal werken in de Nederlandse digitale sector. De lijst van dit jaar – samengesteld door de organisatie van technologiecongres TNW – bevat drie alumni en acht studenten van het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE). Eén van hen is masterstudent Dirk Bongers.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• promotie datascience

Big data in de gezondheidszorg

25-04-2019

Hoe kun je de gezondheidszorg verder verbeteren, met gebruik van ‘big data’? Die vraag staat centraal in menig wetenschappelijk onderzoek, wereldwijd. Afgelopen maand verdedigden twee promovendi hun proefschrift aan de Universiteit Maastricht rond diezelfde kernvraag.

• Silver medal at the World Championships of Econometrics

24-04-2019

The Econometric Game is a yearly event in Amsterdam, often dubbed as the World Championships of Econometrics, and took place this year from April 10th to April 12th. Maastricht University has been a consistent participant in the game for the last ten years, battling it out with the likes of Harvard University, Universidad Carlos III, and the University of Monash for eternal glory.
    We are proud to announce that team SBE came in 2nd place during this final case, and therefore also placed 2nd of all 30 teams!

• stadsgoud

Match project wint Stadsgoud

18-04-2019

Het project van de studenten Debbie Markusse en Rachita Munshi viel afgelopen zondag in de prijzen tijdens de jaarlijkse Stadsgoudcompetitie van het Elisabeth Strouven Fonds.

• Ragweek

20e Ragweek Maastricht

08-04-2019

Studenten voor het goede doel

• SBE Zalando

SBE-studenten doen marktonderzoek voor Zalando

01-04-2019

In 28 March 2019, Maastricht University had the pleasure of welcoming Christian Klein, Operations Manager Process Management and Daniel Rausch, Business Developer from Zalando as jury members for determining the best marketing research project (MRP) as part of the Marketing & Supply Chain Management course.

• Rick Okkersen