• digitwins
  • huwelijks gevangenschap

Maastrichts onderzoek naar huwelijkse gevangenschap leidt tot nieuw wetsvoorstel

25-05-2018

Om religieuze huwelijkse gevangenschap tegen te gaan is een wetswijziging nodig. Dat schreef juriste Pauline Kruiniger in het door haar opgestelde eindrapport van het zogenoemde MARICAP-onderzoek. Naar aanleiding van dit rapport heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vorige week toegezegd om met een wetsvoorstel te komen waarin de plicht tot medewerking aan een religieuze echtscheiding ter bestrijding van huwelijkse gevangenschap, wordt verankerd.

• Kaft thesis

CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

18-05-2018

De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.

• lever

Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

24-04-2018

Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

• AppChallenge winners

AppChallenge @ UM 2018: de winnaars

23-04-2018

En de winnaars zijn...

• koken voor thuislozen

Koken voor thuislozen

11-04-2018

UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

• berendokters

Zieke knuffels op consult bij berendokters

11-04-2018

Voor de 18e keer organiseerde de International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) het teddyberenziekenhuis in Maastricht.

• Maxime Heyndrikx

Maxime kreeg een aanbod van Medtronic

11-04-2018

Hoe bereid je je voor op een leven na de universiteit? Het ‘werkende bestaan’? Onder meer door workshops bij bedrijven in de regio te volgen van het UM-programma Master Yourself. Maxime Heyndrickx (masterstudent Public Policy & Human Development) vertelt erover.

• lifeboat off lesbos

Kofi Annan, water polo, and the depths of human cruelty

03-04-2018

UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos

• Student Idea competition

Slimme ideeën van studenten beloond

29-03-2018

Wat hebben een radiostation, ondersteuning bij psychische problemen, een spullenbibliotheek, een app die alle universitaire activiteiten in kaart brengt en een schaakclub met elkaar gemeen? Het zijn de vijf ideeën die de finale bereikten van The Student Idea Competition.