Nieuws

 • digitwins
 • huwelijks gevangenschap

  Maastrichts onderzoek naar huwelijkse gevangenschap leidt tot nieuw wetsvoorstel

  25-05-2018

  Om religieuze huwelijkse gevangenschap tegen te gaan is een wetswijziging nodig. Dat schreef juriste Pauline Kruiniger in het door haar opgestelde eindrapport van het zogenoemde MARICAP-onderzoek. Naar aanleiding van dit rapport heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vorige week toegezegd om met een wetsvoorstel te komen waarin de plicht tot medewerking aan een religieuze echtscheiding ter bestrijding van huwelijkse gevangenschap, wordt verankerd.

 • Kaft thesis

  CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

  18-05-2018

  De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.

 • lever

  Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

  24-04-2018

  Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

 • AppChallenge winners

  AppChallenge @ UM 2018: de winnaars

  23-04-2018

  En de winnaars zijn...

 • koken voor thuislozen

  Koken voor thuislozen

  11-04-2018

  UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

 • berendokters

  Zieke knuffels op consult bij berendokters

  11-04-2018

  Voor de 18e keer organiseerde de International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) het teddyberenziekenhuis in Maastricht.

 • Maxime Heyndrikx

  Maxime kreeg een aanbod van Medtronic

  11-04-2018

  Hoe bereid je je voor op een leven na de universiteit? Het ‘werkende bestaan’? Onder meer door workshops bij bedrijven in de regio te volgen van het UM-programma Master Yourself. Maxime Heyndrickx (masterstudent Public Policy & Human Development) vertelt erover.

 • lifeboat off lesbos

  Kofi Annan, water polo, and the depths of human cruelty

  03-04-2018

  UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos

 • Student Idea competition

  Slimme ideeën van studenten beloond

  29-03-2018

  Wat hebben een radiostation, ondersteuning bij psychische problemen, een spullenbibliotheek, een app die alle universitaire activiteiten in kaart brengt en een schaakclub met elkaar gemeen? Het zijn de vijf ideeën die de finale bereikten van The Student Idea Competition.

Abonneren op Nieuws