• CES

Get Involved! Information Market

05-02-2018

Informatiemarkt over extracurriculaire activiteiten in het Studenten Service Centrum.

• alie de boer

‘Geloof jij Rens Kroes?’

01-02-2018

Mayonaise met een blauw vinkje. Light chips. Dieetmargarine die een hartaanval voorkomt. Kloppen die claims eigenlijk wel? En waarom hebben mensen wel vertrouwen in de lifestyleadviezen van Rens Kroes, terwijl ze E-nummers wantrouwen? Dat zijn de vragen waarmee onderzoeker Alie de Boer zich bezig houdt.

• Rubicon Grants

Rubiconbeurzen voor vier UM-onderzoekers

15-01-2018

UM-onderzoekers Valentina Carraro (FASoS), Bart Spronck (FHML), Els van der Ven (FHML) en Erik Vrij (MERLN) hebben van onderzoeksfinancier NWO een Rubiconbeurs gekregen. Deze beurs geeft veelbelovende startende wetenschappers de mogelijkheid internationale onderzoekservaring op te doen.

• Data science en medisch onderzoek

UM-alumni stroomlijnen procedure toestemmingsverklaring

11-01-2018

Meer transparantie van data-overdracht en de bureaucratische rompslomp in de gezondheidszorg aanpakken en daarmee een impuls geven aan medisch onderzoek - dat is het plan van drie kersverse UM-alumni. Ze hebben daarvoor een B.V. opgericht: Consense Data Exchange, en twee maanden lang hun licht opgestoken bij het Brightlands Blockchain Incubation Programme. Het idee was goed voor een eerste prijs op de Hack4SmartServices Hackathon in Heerlen in mei 2017.

• Donovan Livingston bezoekt Universiteit Maastricht

13-12-2017

Donovan Livingston, afgestudeerd aan Harvard, bereikte met zijn afstudeer speech wereldwijd 13 miljoen mensen. Hij was in Maastricht om in de Ambassador Lecture Series te spreken over de transformatieve kracht van onderwijs.

• Colege Tour met Tom Dumoulin

UM ontvangt TV-programma College Tour met Tom Dumoulin

29-11-2017

Op 28 november was het TV-programma College Tour te gast bij de Universiteit Maastricht. In ons eigen universitair sportcentrum UM SPORT vonden opnames plaats voor een uitzending met topwielrenner Tom Dumoulin.

• Sarah

“Er is hier niet één goed of fout”

15-11-2017

In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Deze keer Sarah Weingartz uit Duitsland.

• CostasGeorgiades

“Ik heb ver weg van huis een thuis gevonden”

14-11-2017

In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Vandaag: Costas Georgiades uit Cyprus.

• UM presenteert eerste resultaten Employability Programma

08-11-2017

Op woensdag 8 november organiseerde de Universiteit Maastricht (UM) de Employability Inspiratie & Improvisatie Dag. Daar werden de eerste resultaten gepresenteerd van het UM Employability Programma, dat studenten helpt bij de voorbereiding op hun carrière na de universiteit.

• Uit Syrië gevluchte studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM)

06-11-2017

Syrische studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM) aan de UM.