Nieuws

 • Keuze te over – avonturen in het buitenland

  22-11-2022

  Carlijn Bruijn, derdejaarsstudent International Business, verbleef een jaar in Montreal dankzij de institutionele uitwisselingsprogramma's van de UM, en met steun van een Holland Scholarship. Hoewel haar tijd bij een buitenlandse universiteit voor haar verplicht was, zou ze het iedereen aanraden.

 • Lichten aan de Maas

  17-11-2022

  Ben je student en religieus en wil je je aansluiten bij een studentenvereniging op religieuze grondslag in Maastricht? Dan kun je bij enkele verenigingen terecht. Twee daarvan stellen we in dit artikel aan je voor.

 • Jiaru Zheng

  “Ik wil meisjes zoals ik sterker maken”

  16-11-2022

  Het komt niet vaak voor, maar Jiaru Zheng, 2e jaars Bachelorstudente Digital Society, is het gelukt. Haar eerste paper over het popmuziekalbum 3811 van Tan Weiwei, werd meteen een wetenschappelijke publicatie. In dit album breekt de zangeres Tan Weiwei een lans voor de positie van vrouwen in China.

 • Nikola Prianikov

  Vanuit Oekraïne in de International Classroom

  16-11-2022

  Toen de oorlog uitbrak in mijn vaderland Oekraïne, besefte ik dat deze plek - deze vriendelijke stad in het zuiden van Nederland - misschien wel mijn nieuwe thuis is voor de verdere toekomst.

 • Master Open Dag: "Goede pitch van de universiteit"

  14-11-2022

  Tijdens de open dag van afgelopen zaterdag kwamen zo’n 1100 aankomende masterstudenten sfeer proeven en zich een beeld vormen van de opleidingen, het probleemgestuurd onderwijs, de universiteitsgebouwen en het goede leven in Maastricht.

 • cybersecurity

  Brug tussen techniek, veiligheid, wetgeving en ethiek

  09-11-2022

  Bedrijfsleven en overheden zijn naarstig op zoek naar specialisten en managers die verstand hebben van én datamanagement én cybersecurity én privacywetgeving. Een zeldzame combinatie en reden voor het aan de Universiteit Maastricht verbonden European Centre on Privacy and Cybersecurity (ECPC) om een toegesneden Advanced Master op te zetten.

 • Westra en Faber

  Lessen uit de coronacrisis

  02-11-2022

  Onder druk wordt veel vloeibaar, zo liet de covid-pandemie zien. Karin Faber, hoogleraar neurologie en directeur patiëntenzorg van het Maastricht UMC+, en universitair docent management van zorginstellingen Daan Westra kijken terug op een woelige tijd.

 • UM Global Studies Scholarship

  Waarlijk wereldwijd

  12-10-2022

  Dankzij een UM Global Studies Scholarship kon Tho Thi vanuit Ho Chi Minh City naar Maastricht komen om Global Studies te studeren, de interdisciplinaire bacheloropleiding rond complexe, wereldwijde vraagstukken die door alle zes faculteiten wordt gegeven. Ze vertelt over de lange weg die ze moest afleggen om in het buitenland te kunnen studeren.

 • Bright minds from faraway lands

  29-09-2022

  Simbiat Oladoja, een voedingswetenschapper en ondernemer uit Nigeria en Gabriel Gonçalves, een Braziliaans chemisch ingenieur, zijn slechts twee van de niet-EU toptalenten die zijn geselecteerd voor een UM Brightlands Talent Scholarship. Bij een van de Brightlands-campussen in Limburg doen ze onderzoek voor hun masterscriptie.

Abonneren op Nieuws