Nieuws

 • Sarah

  “Er is hier niet één goed of fout”

  15-11-2017

  In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Deze keer Sarah Weingartz uit Duitsland.

 • CostasGeorgiades

  “Ik heb ver weg van huis een thuis gevonden”

  14-11-2017

  In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Vandaag: Costas Georgiades uit Cyprus.

 • UM presenteert eerste resultaten Employability Programma

  08-11-2017

  Op woensdag 8 november organiseerde de Universiteit Maastricht (UM) de Employability Inspiratie & Improvisatie Dag. Daar werden de eerste resultaten gepresenteerd van het UM Employability Programma, dat studenten helpt bij de voorbereiding op hun carrière na de universiteit.

 • Uit Syrië gevluchte studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM)

  06-11-2017

  Syrische studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM) aan de UM.

 • Nora Pankratz

  Nora Pankratz wint FIR-PRI beurs voor onderzoek naar financiële impact van hitte

  01-11-2017

  Een hittegolf vinden we de eerste dagen fijn, maar als deze aanhoudt ondervinden we daar na een aantal dagen toch last van. Niet alleen wij lijden tijdens deze broeierige dagen, de extreme temperaturen hebben ook effect op het bruto binnenlands product (bbp). Hoe zit dat met kleinere bedrijven? Ondervinden deze ook last van een hittegolf?

 • Van Student en Stad naar Studentenstad

  01-11-2017

  Wethouder Mieke Damsma opende op 10 oktober de Stadsronde over het thema ‘Student en Stad’, die voor de gelegenheid plaatsvond in het net geopende Student Hotel. Voor het komende jaar heeft de gemeente budget vrijgemaakt om het programma te continueren, waarbij lering wordt getrokken uit de uitkomsten van de afgelopen zomer gehouden evaluatie van ‘Student en Stad’.

 • skate café

  Studenten waarderen ‘slow city’ Maastricht

  19-10-2017

  Is Maastricht aantrekkelijk genoeg voor jonge starters? En moeten we meer moeite doen om oud-studenten te behouden? Dit thema stond 2 oktober op de agenda tijdens een bustour en debat, georganiseerd door Maastricht LAB.

 • Kafethea

  Ondernemende studenten runnen veganistische koffiebar

  03-10-2017

  Doe wat je leuk vindt. Dat is het credo van rechtenstudenten Merel Godelieve Huysse en haar partner Dario Mezini. Ze kozen ervoor om een veganistische koffiebar in Maastricht te beginnen.

 • Welcome

  Welkom aan de Fulbright studenten van 2017-18

  21-09-2017

  Jade Connor en Maneesha Bhugwansing uit de Verenigde Staten sloten onlangs aan bij de UM gemeenschap met een Fulbright/Maastricht University beurs. Ze stellen zich voor.

 • Conn@ct.us

  Studenten ontrafelen computergeheimen voor senioren

  07-09-2017

  Facetime, Whatsapp, Skype, Facebook: voor veel ouderen zijn deze termen geheimtaal. Via Conn[at]ct[dot]us, een initiatief van Enactus Maastricht, helpen studenten senioren wegwijs te worden in de multimediale wereld. Op hun beurt krijgen de studenten de kans hun Nederlands te oefenen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Abonneren op Nieuws