• NE Brightlands
  • marta

Een surfster dol op algoritmen

21-10-2020

Marta Dávila Mateu, alumna Data Science and Knowledge Engineering, reisde in 2016 af naar Maastricht, een voor haar volslagen onbekende Nederlandse stad. Het werd een kennismaking met twee kanten. De afwezigheid van een skatecultuur maakte haar regelmatig depressief. Van de andere kant genoot zij van haar studie, waarin veel aandacht was voor de mathematica achter data.

• illustratie

Online onderwijs in sneltreinvaart

14-10-2020

Midden maart werd vanwege COVID-19 plotseling duidelijk dat het UM-onderwijs volledig online moest worden aangeboden. Programmamanager Online Onderwijs Nicolai Manie en Simon Beausaert, universitair hoofddocent Workplace Learning, stonden samen met een team voor de nagenoeg onmogelijke taak dat binnen enkele dagen te realiseren.

• Microscopisch beeld van het coronavirus
  • schmitz

AMIBM: universitaire samenwerking op Brightlands

17-09-2020

Tachtig jaar geleden opende DSM in Geleen zijn centrale laboratorium voor fundamenteel onderzoek. Nu is het oude lab onderdeel van Brightlands Chemelot Campus. Komend najaar wordt met het Festival Feel the Chemistry uitgebreid stilgestaan bij tachtig jaar innovatie én vooruitgekeken naar de toekomst. Maastricht University is één van de founding fathers van de campus en nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zoals het Maastricht Institute for Biobased Materials, gevestigd in het hart van de campus.

• Data Science and Artificial Intelligence

Bacheloropleiding Data Science and Knowledge Engineering wijzigt naam

01-09-2020

Per 1 september 2020 is Data Science and Artificial Intelligence de nieuwe naam van de bacheloropleiding.

• MASA

Eerstejaars bachelorstudenten redden ontvoerde professor

28-08-2020

150 nietsvermoedende bachelorstudenten namen afgelopen maandag deel aan een alternate reality game. Nadat ze aan hun introductiedagen bij het Department of Data Science and Knowledge Engineering waren begonnen, wisten ze binnen 30 uur gezamelijk een bom onschadelijk te maken en als helden onthaald te worden.

• sips
  • handen wassen
  • diversity and inclusivity grants

UM Heritage – inzicht door beleving

06-05-2020

Dankzij de UM Diversity & Inclusivity Grant konden drie studenten op reis, om de landschappen, mensen en tradities die hen gevormd hebben met ons te delen. Daniel Bogdanski vertelt hoe ze hun eigen erfgoed ontdekten – en dat van anderen.