Nieuws

 • Zijn mooie mensen succesvoller? We geloven van wel.

  22-07-2022

  Een onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan waarom vrouwen kiezen voor cosmetische chirurgie en de bijbehorende fysieke en psychologische risico's negeren. Verrassend genoeg is dat meestal niet omdat ze onzeker zijn over hun uiterlijk, maar omdat ze geloven dat ‘mooi’ zijn hen succesvoller en gelukkiger maakt.

 • gezonder koken esther boudewijns

  Energietransitie voor iedereen? Een derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur

  16-06-2022

  In een nieuw onderzoek ontwikkelde PhD student Esther Boudewijns  twee praktische tools die de implementatie van schoner koken in lage lonenlanden moeten verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden op 16 juni gepubliceerd in The Lancet Planetary Health.

 • Zorgprofessionals aan Zet

  10-06-2022

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 2,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Zorgprofessionals aan Zet' van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg en beroepsverenigingen Verenso en V&VN.

 • sexual violence

  UM ondertekent manifest Let’s talk about Yes van Amnesty

  03-11-2021

  De Universiteit Maastricht (UM) heeft op 3 november het manifest Let’s talk about Yes van Amnesty International ondertekend. Daarmee zet de UM in op intensivering van activiteiten tegen seksueel geweld. De UM zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met partijen met eigen expertise, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, zoals GGD/Centrum Seksueel Geweld, politie en gemeente.

 • Universiteitsbibliotheek UM viert International Open Access Week 2021

  Vier de Internationale Open Access Week 2021 met de UB

  25-10-2021

  International Open Access Week 2021 vindt plaats van 25-31 oktober. Dit jaar geven we extra aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, diensten en tips. We lanceren een nieuwe OA Journal Browser, een preprint gids en we organiseren drop-in sessies. Maar er is meer. Lees verder en ontdek zeven manieren om de Open Access Week 2021 samen met ons te vieren.

 • Open Access APC arrangements and discounts

  Maak gebruik van de beschikbare Open Access APC-regelingen en kortingen voor je volgende artikel

  04-08-2021

  Gids met beschikbare Open Access APC regelingen en kortingen voor UM en MUMC+ auteurs. In deze gids een overzicht van de beschikbare kortingen en hoe je daar gebruik van maakt.

 • Kies het meest geschikte tijdschrift voor je artikel

  10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het zoeken naar het juiste tijdschrift voor je artikel

  06-07-2021

  10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het selecteren van het juiste tijdschrift voor je artikel. Gebruik onze 10-stappengids om tijdschriften te vinden voor het indienen van je manuscript.

 • Ron Heeren gekozen als nieuw lid KNAW

  28-04-2021

  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft prof. dr. Ron Heeren gekozen als lid. Heeren is universiteitshoogleraar Moleculaire Beeldvorming aan de Universiteit Maastricht (UM) en wetenschappelijk directeur van het MultiModal Molecular Imaging institute (M4I).

 • Twee Vici-beurzen voor Maastrichtse onderzoekers

  14-04-2021

  Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben elk een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zowel prof. dr. Chantal Nederkoorn (Faculty of Psychology and Neuroscience) als prof. dr. Lorenzo Moroni (MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) zullen deze beurzen de komende vijf jaar gebruiken om onderzoek te doen én hun eigen onderzoeksgroepen op te bouwen of uit te breiden.

Abonneren op Nieuws