• sexual violence

UM ondertekent manifest Let’s talk about Yes van Amnesty

03-11-2021

De Universiteit Maastricht (UM) heeft op 3 november het manifest Let’s talk about Yes van Amnesty International ondertekend. Daarmee zet de UM in op intensivering van activiteiten tegen seksueel geweld. De UM zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met partijen met eigen expertise, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, zoals GGD/Centrum Seksueel Geweld, politie en gemeente.

• Ron Heeren gekozen als nieuw lid KNAW

28-04-2021

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft prof. dr. Ron Heeren gekozen als lid. Heeren is universiteitshoogleraar Moleculaire Beeldvorming aan de Universiteit Maastricht (UM) en wetenschappelijk directeur van het MultiModal Molecular Imaging institute (M4I).

• Twee Vici-beurzen voor Maastrichtse onderzoekers

14-04-2021

Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben elk een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zowel prof. dr. Chantal Nederkoorn (Faculty of Psychology and Neuroscience) als prof. dr. Lorenzo Moroni (MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) zullen deze beurzen de komende vijf jaar gebruiken om onderzoek te doen én hun eigen onderzoeksgroepen op te bouwen of uit te breiden.

• Pills layed out in the shape of a DNA spiral
  • Open Science Festival 2021

Inspanningen van Egon Willighagen bekroond tijdens National Open Science Festival

11-02-2021

De Open Initiatives Trophies zijn een erkenning voor teams of individuen die zich hebben ingespannen om Open Science te promoten bij hun collega's en in hun lokale gemeenschappen in Nederland. Als een van de ‘runner ups’ ontving Egon Willighagen - universitair docent bij NUTRIM - een trofee en 250 euro.