Nieuws

 • Jacco de Vries bij 'Makkelijk Praten' podcast

  Jacco de Vries in 'Makkelijk Praten' podcast

  14-10-2019

  Het tegenovergestelde van materie, anti-materie, is eigenlijk ook gewoon materie. Maar dan omgedraaid in tijd, ruimte en lading. Ingewikkeld? Niet voor Jacco de Vries.

 • ETPathfinder

  Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

  10-09-2019

  Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.

 • patel

  Kiran Patel zegt FASoS vaarwel

  05-09-2019

  Kiran Patel verruilt de Universiteit Maastricht voor de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München, waar hij de leerstoel European History gaat bekleden en een interdisciplinair onderzoekscentrum over Europa en Europese geschiedenis zal oprichten. Een terugblik op zijn tijd in Maastricht.

 • RSC logo

  Tijdschriften van The Royal Society of Chemistry zijn weer toegankelijk

  19-08-2019

  Studenten en medewerkers van Universiteit Maastricht en MUMC+ hebben weer toegang tot de artikelen in The Royal Society of Chemistry (RSC) tijdschriften. Het huidige abonnement loopt tot 2021.

 • Elsevier logo

  Elsevier heeft het aantal tijdschriften waarin zonder kosten open access kan worden gepubliceerd aanzienlijk uitgebreid

  13-08-2019

  Elsevier heeft het aantal hybride tijdschriften waarin onderzoekers van Universiteit Maastricht en MUMC+ open access kunnen publiceren zonder kosten (APC) uitgebreid tot 1650 titels. Onderzoekers kunnen nu tevens in 250 gouden open access tijdschriften van Elsevier publiceren zonder APC te betalen.

 • Prof. Stefan Hild - ETP Pathfinder

  Terugkijkend op de oerknal

  07-08-2019

  Stefan Hild (1978) is hoogleraar Experimental Physics aan de Universiteit van Glasgow. Vanaf augustus is hij hoogleraar Fundamental Physics aan de UM. In die hoedanigheid leidt hij de UM-ambitie om de Einstein Telescoop te gaan ontwikkelen. Hild houdt zich al twintig jaar bezig met het onderzoek naar zwaartekrachtgolven en was lid van het internationale team dat in 2015 de zwaartekrachtgolven als gevolg van de fusie van twee zwarte gaten ontdekte.

 • Narcis screen dump

  NARCIS mijlpaal: meer dan 700.000 open access publicaties geregistreerd

  01-08-2019

  Het Nederlandse wetenschappelijke publicatieportaal NARCIS biedt nu toegang tot meer dan 700.000 open access publicaties van Nederlandse academici. Universiteit Maastricht is goed voor 15.228 open access publicaties.

 • euros

  Breaking free of the Great Recession: Maastricht researchers join Horizon 2020 project

  29-07-2019

  GROWINPRO, a new EU-funded project led in part by Prof. Pierre Mohnen and Assistant Prof. Tania Treibich will provide a raft of joined-up policies to set Europe on a more balanced course of development – one fuelled by innovation but sensitive to issues like climate, demographic and labour changes. Six months into the project, we caught up with Pierre and Tania to hear the latest updates.  

 • Catalina Goanta

  Eten verbindt

  10-07-2019

  Soulkitchen: een kijkje in de keuken van UM-medewerkers
  Catalina Goanta, universitair docent Privat Law, is de ultieme gastvrouw: “Dat vinden we in Roemenië heel normaal. Als je ergens op bezoek gaat en je krijgt niets te eten, dan is dat een reden om nooit meer terug te komen. Het is een teken van respect.”

 • Elsevier logo

  Overeenkomst met Elsevier verlengd tot 2020

  01-07-2019

  Eind 2018, toen het 'huidige' contract met Elsevier eindigde, kwamen de VSNU en Elsevier overeen om de besprekingen over een nieuw contract voort te zetten terwijl de bestaande overeenkomsten werden gehandhaafd. Nu wordt het huidige contract met nog eens zes maanden verlengd om meer tijd voor de onderhandelingen te hebben.

Abonneren op Nieuws