Nieuws

 • DigiD de grens over: Grensarbeiders nu in staat DigiD aan te vragen

  29-09-2020

  DigiD staat bekend als het snelle en eenvoudige identificatiesysteem voor digitale toegang tot overheidswebsites. Het is echter gebleken dat grensarbeiders in het verleden, tot veel spijt, uitgesloten werden van deze service. Althans tot nu. Conform de uitspraak van de Raad van State heeft de Nederlandse regering de DigiD-voorziening officieel verruimd, waardoor grensarbeiders vanaf heden in staat zijn een DigiD aan te vragen. ITEM bericht hoe dit besluit tot stand is gekomen en wat het betekent.

 • dialyse
 • schmitz

  AMIBM: universitaire samenwerking op Brightlands

  17-09-2020

  Tachtig jaar geleden opende DSM in Geleen zijn centrale laboratorium voor fundamenteel onderzoek. Nu is het oude lab onderdeel van Brightlands Chemelot Campus. Komend najaar wordt met het Festival Feel the Chemistry uitgebreid stilgestaan bij tachtig jaar innovatie én vooruitgekeken naar de toekomst. Maastricht University is één van de founding fathers van de campus en nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zoals het Maastricht Institute for Biobased Materials, gevestigd in het hart van de campus.

 • Dr. Steven Kelk

  Wiskunde gaat evolutionaire stambomen helpen omzetten in hapklare brokjes

  11-09-2020

  De NWO heeft een KLEIN-1-beurs toegekend aan Dr. Steven Kelk. Daarmee gaat hij de wiskunde verkennen achter het verkleinen van soms onmogelijk grote stambomen.

 • pixabay_565879_helicopter_rescue_emergency_medical_verkleind.jpg

  PANDEMRIC onderzoekt het profijt van euregionale samenwerking tijdens (gezondheids)crises

  10-09-2020

  Discoördinatie van nationale overheden aan het begin van de COVID-19-uitbraak veroorzaakte talloze knelpunten in de grensregio’s, welke nadelig bleken voor euregionale samenwerking. Het PANDEMRIC-project (Interreg V-A Euregio Maas-Rijn), gericht op het bevorderen van de Euregionale samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg, biedt mogelijk kansen voor optimale grensoverschrijdende crisismanagement.

 • clinton

  Je hoeft geen populist te zijn om populair te zijn

  09-09-2020

  In haar proefschrift analyseerde Carola Schoor met gebruikmaking van de discourstheorie meer dan 70 speeches van uiteenlopende politici. Daaruit kwamen drie politieke stijlen naar voren: elitair, pluralistisch en populistisch. Deze stijlen worden gedefinieerd aan de hand van drie dimensies: ideëel, sociaal en gericht op presentatie.

 • Virgo en LIGO onthullen nieuwe en onverwachte populaties van zwarte gaten

  02-09-2020

  De onderzoekssamenwerking LIGO/Virgo, die het wereldwijde onderzoek naar zwaartekrachtsgolven leidt en waarvan Maastricht University deel uitmaakt, heeft opnieuw een grote ontdekking bekend gemaakt.

 • Don't stop me now

  24-08-2020

  Dr. Kateřina Staňková en Prof. Yvonne van der Meer bemachtigden elk miljoenen euro’s onderzoeksfinanciering tijdens de cyberaanval op UM. Hoe was dat? En wat betekent de huidige situatie – Brexit is werkelijkheid, veel gebeurt via Zoom – voor hen als nieuwe coördinatoren van Europese onderzoeksnetwerken?

 • Rogier Veltrop
 • Great prospects for Mark Post
Abonneren op Nieuws