• secure service that connects DataHub with DataverseNL

Universiteit Maastricht biedt een nieuwe, veilige service die DataHub verbindt met DataverseNL

14-04-2020

Onderzoekers die gebruik maken van de DataHub opslag services hebben nu de mogelijkheid om een dataset open te stellen via DataverseNL. Vanaf nu kun je met één druk op de knop (delen van) een dataset van DataHub naar DataverseNL kopiëren.

Pure en UM Onderzoekspublicaties volledig vernieuwd

17-02-2020

Pure en bijbehorende services, zoals UM Onderzoekspublicaties, zijn volledig vernieuwd. Pure was door de cyber attack wekenlang niet beschikbaar, maar is sinds maandag 17 februari weer online. Tijdens de downtime zijn de voorbereidingen doorgegaan, waardoor de eerder geplande migratie zonder extra ongemak voor gebruikers kon worden doorgezet.

• Project Minervalia

Minervalia: 177 km en 12.500 euro verwijderd van Maastricht

15-03-2019

Een klein boek van grote waarde, dat is ‘Minervalia’. Het is namelijk de oudste in Maastricht gedrukte komedie. Onder het motto ‘cultuur uit Maastricht, hoort in Maastricht’ willen de Universiteitsbibliotheek Maastricht en het Universiteitsfonds Limburg dit zeldzame werk terugbrengen naar haar roots. Daarom is een speciale crowdfundingactie gestart.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

• verzoek-30procentregeling.png

30%-regeling krijgt alsnog overgangsrecht

08-11-2018

In de nota van wijziging Belastingplan 2019 heeft de staatssecretaris van financiën aangekondigd dat de verkorting van de 30% regeling van 8 naar 5 jaar alsnog een periode met overgangsrecht krijgt. De nieuwe duur van de regeling hangt af van de huidige einddatum.

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• AppChallenge winners

AppChallenge @ UM 2018: de winnaars

23-04-2018

En de winnaars zijn...

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

27-02-2018

De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

• Grenswerkers in Europa / Weerepas / ITEM

Staatssecretaris beantwoordt Kamervragen over gevolgen voorstel beperking heffingskortingen ten aanzien van grenswerkers

25-01-2018

De Staatssecretaris van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over een bericht in het Financieele Dagblad ‘Belastingwijziging benadeelt grensarbeiders uit België en Duitsland’ van 12 december 2017 waarin werd gerefereerd naar het rapport ‘Grenswerkers in Europa’.

• Thinking Europe forward – Mogherini gastspreekster tijdens Maastricht congres

27-09-2017

Het Europese Kantoor van de Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) in samenwerking met de Universiteit Maastricht nodigt politieke en sociale vertegenwoordigers, studenten en Europese burgers uit om over de toekomst van Europa te praten.