Nieuws

 • meisje met laptop
 • illustratie

  Online onderwijs in sneltreinvaart

  14-10-2020

  Midden maart werd vanwege COVID-19 plotseling duidelijk dat het UM-onderwijs volledig online moest worden aangeboden. Programmamanager Online Onderwijs Nicolai Manie en Simon Beausaert, universitair hoofddocent Workplace Learning, stonden samen met een team voor de nagenoeg onmogelijke taak dat binnen enkele dagen te realiseren.

 • Microscopic image of coronavirus
 • Hoebe

  “Waarom carnaval niet naar de zomer verplaatsen”

  24-09-2020

  Christian Hoebe, hoogleraar Sociale Geneeskunde en hoofd van de afdeling Infectieziektebestrijding van de GGD Zuid-Limburg over zijn liefde voor de sociale geneeskunde, zijn jeugd in Alkmaar en natuurlijk de bestrijding van het Covid-19 virus.

 • ITEM kapoenstraat

  Een frisse start voor ITEM

  15-09-2020

  Sinds augustus 2020 is ITEM een blokje om gegaan en verhuisd naar een prachtig historisch pand aan de Kapoenstraat te Maastricht. Bovendien heeft ITEM sinds het voorjaar een nieuwe coördinator, Pascal Vossen, die het dagelijks bureau leidt.

 • Collage 'Exquisitely quarantined corpse' by Anna Harris, Sally Wyatt, Andrea Wojcik and Harro van Lente

  Kwatrijnen voor een zwaar kwartaal

  14-09-2020

  “Poëzie kan angst en verdriet transformeren tot iets moois.” Dit zegt Sally Wyatt, professor Digital Cultures aan de FASoS, over Quarantine Spring, een bundel poëzie en kunst die tussen maart en mei 2020 werd geproduceerd in antwoord op de covid-19-lockdown.

 • Don't stop me now

  24-08-2020

  Dr. Kateřina Staňková en Prof. Yvonne van der Meer bemachtigden elk miljoenen euro’s onderzoeksfinanciering tijdens de cyberaanval op UM. Hoe was dat? En wat betekent de huidige situatie – Brexit is werkelijkheid, veel gebeurt via Zoom – voor hen als nieuwe coördinatoren van Europese onderzoeksnetwerken?

 • coach

  Ouderschap in tijden van crisis

  13-08-2020

  “Wees behulpzaam en ben open.” Dat is het advies van Anita Vreugdenhil als het gaat om hoe ouders en kinderen kunnen omgaan met de huidige coronacrisis. Vreugdenhil is kinderarts bij het MUMC+ en oprichter en hoofd van het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare (COACH).  

 • Jiao peiran

  Post-covid economisch herstel – een kwestie van vertrouwen

  03-08-2020

  Hoe snel zal alles weer normaal worden? Hoe jij hier tegenaan kijkt is belangrijker dan je misschien denkt! Omdat het voor beleidsmakers van belang is om te weten wat mensen denken, heeft Peiran Jiao een experiment gedaan, om zo een beeld te krijgen van hoe de pandemische schok ons heeft beïnvloed.

Abonneren op Nieuws