Kom jij studeren in Maastricht?

Goed idee! Prima keuze! Want wij zijn een jonge universiteit. In alle opzichten. Dat betekent dat we open staan voor nieuwe ideeën, voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen, voor jonge studenten zoals jij.

Daarom  laten we jou en je medestudenten graag aan het stuur staan. Jij draait aan de knoppen van je studie. Jij bepaalt de koers en de snelheid. Studeren doe je samen met mensen uit alle hoeken van de wereld. Onze International Classroom is belangrijk, want van verschillen leer je het meest. Maar het onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) is niet alleen leerzaam en leuk; het geeft je ook nog eens een goede basis voor je toekomst.

Kiezen voor de UM

Zes goede redenen

Tal van opleidingen

Er is volop keuze bij de UM. Sommige bachelor- en masteropleidingen zijn bijzonder omdat je ze nergens anders in Nederland kan doen. Bijvoorbeeld:

Bachelor opleidingen: 
 Global Studies
 Digital Society
 Circular Engineering

Master opleidingen: 
 Business Intelligence and Smart Services
 Sustainable Science, Policy and Society
 Media Studies: Digital Cultures

Maastricht rocks!

Voor studenten is Maastricht een heerlijke stad om te wonen, met een prachtig centrum en heel internationaal. En in een studentenstad is er altijd wel wat te beleven. Kijk maar.

 Een ding: woonruimte is erg schaars. Heb je nog geen woonruimte gevonden? Dan moeten we je adviseren om dit met spoed te regelen om te voorkomen dat je bij de start van het academisch jaar geen geschikte huisvesting hebt.

Mocht je voor de start van het academisch jaar in september nog steeds geen woonruimte gevonden hebben, dan moeten we je helaas adviseren om voor een andere universiteit te kiezen.

Student Stories

De studententijd is bijzonder. Elke student heeft zijn of haar eigen verhaal. Dat van jou gaat zo beginnen. Benieuwd naar het verhaal van huidige studenten? Kijk en luister naar Isabella, Ben, Francesca en anderen.

Vragen? Stuur ons een mailtje. Of bekijk de insta van onze Student Ambassadors. Wie weet nou meer van onze opleidingen, dan onze eigen studenten. Je kunt ze gelijk een DM sturen, ze helpen je graag verder. Internationale studenten die specifieke vragen hebben of gewoon met iemand uit hun thuisland willen praten over hoe het is te studeren in Maastricht, kunnen contact opnemen met Country representatives for international students

Meer weten?

Ben je er nog niet helemaal uit? Of heb je al een studie gekozen en wil je meer weten? We helpen je graag verder, want we vinden het belangrijk dat elke studiekiezer op de juiste plek terecht komt.

Bezoek onze:

Aankomende evenementen

Geen aankomende evenementen