International students

Kom jij studeren in Maastricht?

Goed idee! Prima keuze! Want wij zijn een jonge universiteit. In alle opzichten. Dat betekent dat we open staan voor nieuwe ideeën, voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen, voor jonge studenten zoals jij.

Daarom  laten we jou en je medestudenten graag aan het stuur staan. Jij draait aan de knoppen van je studie. Jij bepaalt de koers en de snelheid. Studeren doe je samen met mensen uit alle hoeken van de wereld. Onze International Classroom is belangrijk, want van verschillen leer je het meest. Maar het onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) is niet alleen leerzaam en leuk; het geeft je ook nog eens een goede basis voor je toekomst.

Kiezen voor de UM

Zes goede redenen

Tal van opleidingen

Er is volop keuze bij de UM. Sommige bachelor- en masteropleidingen zijn bijzonder omdat je ze nergens anders in Nederland kan doen. Bijvoorbeeld:

Bachelor opleidingen: 
 Global Studies
 Digital Society
 Circular Engineering

Master opleidingen: 
 Business Intelligence and Smart Services
 Sustainable Science, Policy and Society
 Media Studies: Digital Cultures

Kies je opleiding
Vraag een brochure aan!

Maastricht rocks!

Voor studenten is Maastricht een heerlijke stad om te wonen, met een prachtig centrum en heel internationaal. En in een studentenstad is er altijd wel wat te beleven. Kijk maar.

Helaas is ook hier woonruimte voor studenten schaars. Dus begin je zoektocht naar een kamer zo vroeg mogelijk; niet weken, maar maanden voordat je naar Maastricht of Venlo komt. Lees vooral ook deze tips en waarschuwingen.

Student Stories

De studententijd is bijzonder. Elke student heeft zijn of haar eigen verhaal. Dat van jou gaat zo beginnen. Benieuwd naar het verhaal van huidige studenten? Kijk en luister naar Isabella, Ben, Francesca en anderen.

Wie weet meer over onze programma's dan onze eigen studenten? Stuur ze een DM - ze helpen je graag verder.

Internationale studenten die specifieke vragen hebben over cultuurverschillen of gewoon met andere internationale studenten willen praten over studeren in Maastricht, kunnen de IG's van onze student ambassadors bekijken of ons een e-mail sturen.  

Community

De Universiteit Maastricht is partner van Uni-Life, een app die je een overzicht geeft van alle sociale activiteiten in en rond Maastricht. Met de app krijgen studenten direct toegang heeft tot alle evenementen van verenigingen en organisaties in de stad.

Uni-Life maakt een selectie op basis van interesses die je zelf aangeeft bij het aanmaken van een account. Je kan lid worden, een activiteit toevoegen of zelf een community aanmaken. Zo kan je nog meer uit je studentenleven halen.

Download de Uni-Life app

Uni-Life app

Meer weten?

Ben je er nog niet helemaal uit? Of heb je al een studie gekozen en wil je meer weten? We helpen je graag verder, want we vinden het belangrijk dat elke studiekiezer op de juiste plek terecht komt.

Bezoek onze:

Wil jij meer weten?
Bekijk onze voorlichtingsactiviteiten!

Aankomende evenementen

 • 23 mrt
  09:30 - 15:00

  Master Open Dag

  We hopen je op onze campus te begroeten tijdens de volgende Master Open Dag op 23 maart 2024 en een goede indruk te geven van wat studeren aan de Universiteit Maastricht inhoudt.

 • 12 okt
  09:30 - 16:30

  Bachelor Open Dag

  Tijdens de Bachelor Open Dag kun je écht sfeer proeven en een goed beeld krijgen van onze bacheloropleidingen, de unieke manier van onderwijs, de universiteit en het leven in onze studentenstad Maastricht.