• 25 mei 10:00
    Promoties

Promotie Mw. Hoai-Thu Nguyen, LL.M

“An uneven balance? A legal analysis of power asymmetries between national parliaments in the EU”

• 8 jun 11:00
    - 15:30
    Conferentie

Leren zorgvuldig revolveren

Congres met om 16.30 uur de oratie van Prof. mr. J.E. (Jacobine) van den Brink, hoogleraar Europees en nationaal bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht, "Realistisch revolveren. Het revolverend fonds met een Europese touch".

• 14 jun

ITEM / Team GWO informatiesessie: Eerste hulp bij grensarbeid

Expertisecentrum ITEM en Team GWO van de Belastingdienst verzorgen gezamenlijk een informatiesessie over ‘Eerste hulp bij grensarbeid’. Tijdens deze informatiebijeenkomst voor startende grensarbeiders informeren expertisecentrum ITEM en Team GWO u over de gevolgen van grensoverschrijdend werken.

• 28 jun 09:00
    - 21:00
    Jubileum

MJ 25 year anniversary

MJ25 - Celebrating 25 Years of the Maastricht Journal of European and Comparative Law: Bridging the Past and the Future

Info only available in English

•   2730 aug 12:30
    - 20:00

Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Facultaire Introductie augustus 2018

Om ervoor te zorgen dat je een goede en plezierige start van je studie krijgt, organiseert de Rechtenfaculteit (verplichte) introductiedagen.

• 13 sep 09:30
    - 18:00

Recht, religie & praktijk

Op donderdag 13 september 2018 vindt in Utrecht een conferentie plaats over huwelijkse gevangenschap. Huwelijkse gevangenschap gaat over situaties waarin iemand tegen haar of zijn wil vast blijft zitten in een huwelijk, omdat een religieuze echtscheiding wordt geblokkeerd. De conferentie heeft tot doel om de bevindingen van het grootschalige onderzoek dat aan de Universiteit Maastricht de afgelopen jaren op dit thema werd uitgevoerd, te bespreken met het maatschappelijk veld.

• 21 sep 10:00
    - 18:00
    Conferentie

De positie van de verdediging onder het gemoderniseerde Wetboek van Strafvordering

De concepten voor het gemoderniseerde Wetboek zijn in consultatie. Wat betekenen de voorstellen voor de positie van de verdediging?
    Wordt het proces nóg meer op contradictoire leest geschoeid?
    Hoe pakt het nieuwe procesrecht voor het hoger beroep uit?
    En wat komt er terecht van de verdachte zonder (voldoende gefinancierde) raadsman?

Over deze en andere thema’s praten wij op 21 september in Maastricht, op het congres: “De positie van de verdediging in het gemoderniseerde Wetboek van Strafvordering”.

Abonneren op Agenda