•   301 nov dec 08:30

EU Damages Directive - Advanced Seminar for Judges

Dit seminar vindt volledig in het Engels plaats.

The Advanced Seminar is being organised by the University of Maastricht in cooperation with Lexxion Publisher as a part of the project of the Directorate-General for Competition “Training of national judges and judicial cooperation in the field of EU competition law” and is co-funded by the European Union.

• 30 nov 15:00

ITEM / SVB Informatiesessie: Grensoverschrijdend ziekmelden

Als er werkzaamheden in België of Duitsland uitgevoerd worden of er is personeel in België of Duitsland woonachtig dan zijn er misschien andere ziekmeldingsprocedures van toepassing. Op donderdag 30 november a.s. de SVB samen met Expertisecentrum ITEM een workshop over grensoverschrijdende ziekmeldingen. Er wordt er stil gestaan bij de verschillen en ook de gevolgen van het ziek zijn op langere termijn.

•   45 dec 09:00

EU State Aid Law - Advanced Seminar for Judges

Dit seminar vindt volledig in het Engels plaats.

The Advanced Seminar is being organised by the University of Maastricht in cooperation with Lexxion Publisher as a part of the project of the Directotate-General for Copmetition “Training of national judges and judicial cooperation in the field of EU competition law” and is co-funded by the European Union.

• 6 dec
    Voorlichtingsactiviteit

Verdiepingsdag Rechten - 6 december 2017

Tijdens een verdiepingsdag ervaar je hoe het is om één dag rechtenstudent te zijn.

• 8 dec 12:00
    Promoties

Promotie Mw. Rosa Ristawati, LL.M

“Modelling Executive Powers in the Indonesian Constitution. A Comparative Study of Constitutions”

•   1315 dec 17:30
    - 13:30

TRANSMIC final training session

Dit event vindt plaats in het Engels.

This final training session is by invitation only and will focus on grant writing, practical policy training, career perspectives and ‘getting it all together’.

More information on the project you can find on the TRANSMIC website

• 15 dec 10:00
    Conferentie

Globalisering als uitdaging voor nationale soevereiniteit

De 2017 Staatsrechtconferentie te Maastricht zal zich buigen over de vraag welke betekenis soevereiniteit heeft in de hedendaagse wereld. Dat betekent dat we niet alleen zullen kijken naar de vraag wat soevereiniteit is of betekent, welke betekenis of betekenissen het begrip kan hebben, maar ook of en hoe nationale soevereiniteit en daaraan gekoppelde democratie en legitimiteit verenigbaar zijn dan wel verenigd kunnen worden met de trends van globalisering en Europeanisering op velerlei gebied.

• 19 jan 11:00
    - 17:00

Onderwijsdag 2018

Landelijke Onderwijsdag Nederlandse Juridische Faculteiten, in samenwerking met de Open Universiteit Limburg.

• 29 jan 13:15
    - 19:00