31 mei
10:00

Promotie Elizaveta Lavrova

Promotores: Prof. Dr. Philippe Lambin, Prof. Dr. Ir. Christophe Philips

Co-promotores: Prof. Dr. Eric Salmon, Dr. Henry C. Woodruf

Trefwoorden: radiomica; neurobeeldvorming; medische beeldanalyse; klinische beslissingsondersteuning; MRI; diep leren
 

"Quantitative neuroimaging with handcrafted and deep radiomics in neurological diseases"

Deze dissertatie onderzoekt het potentieel van "radiomics" voor vroegtijdige diagnose en behandelselectie in de neurologie. Deze geautomatiseerde aanpak maakt de medische beeldvormingsgegevens, verzameld uit eerdere klinische gevallen, bruikbare aanbevelingen voor toekomstige patiënten. Hoewel radiomics veelbelovende resultaten heeft laten zien in de oncologie, is de toepassing ervan in de neurologie relatief beperkt. Dit proefschrift heeft als doel de haalbaarheid van neuro-imaging toepassingen van radiomics te onderzoeken, de gerelateerde uitdagingen te detecteren en mogelijke oplossingen aan te dragen. Het begint met het onthullen van neuro-oncologische biomarkers, breidt uit naar niet-oncologische neurologie en komt met een aantal nuttige oplossingen zoals geautomatiseerde beeldsegmentatie en open-source medische beeldanalyse tools. In het algemeen toont radiomica volgens dit werk een belofte voor het verbeteren van de diagnose en bewaking van neurologische aandoeningen, met mogelijkheden voor vroegtijdige detectie en vooruitgang op het gebied van precisiegeneeskunde door samenwerking en innovatie.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 24 jun
  13:00

  Promotie Yingyi Wu

  "Sitting Smartly in Tertiary Education Exploring Strategies to Tackle Sedentary Behavior for Student’s Cognitive and Physical Well-being"

 • 24 jun
  16:00

  Promotie Denise Slenter

  "Symphonies of Metabolomics: Utilizing graphs as sheet music to orchestrate biochemical interactions relevant in health and disease"

 • 25 jun
  13:00

  Promotie Natalia Y. Makhotkina

  "Negative dysphotopsia"