17 jun
10:00

Promotie Daniëlle Josefina Maria Adriaans

Promotores: Prof. Dr. Joep A.W. Teijink, Prof. Dr. Hanneke W.M. van Laarhoven

Co-promotores: Dr. Angelique T.M. Dierick-van Daele, Dr. Grard A.P. Nieuwenhuijzen

Trefwoorden: Slokdarmkanker; peri-operatief management; self-management; digitale zelfmanagementondersteuning
 

"Digital self-management support for patients with esophageal cancer"

Patiënten die gediagnosticeerd zijn met slokdarmkanker moeten omgaan met de gevolgen, zoals grote impact op hun fysieke status en kwaliteit van leven. Een digitaal zelfmanagement hulpmiddel zou een oplossing kunnen zijn om deze patiënten te ondersteunen in hun zelfmanagement tijdens de peri-operatieve periode. Dit proefschrift resulteerde in een beter begrip van de behoeften en wensen van patiënten aan (digitale) zelfmanagementondersteuning tijdens pre- (en postoperatieve) zorg. Daarnaast werd een kernset ontwikkeld bestaande uit de meest relevante onderwerpen voor zelfmanagement. Er werden verschillen gevonden tussen slokdarmkankerpatiënten in hun verwachtingen en behoeften ten aanzien van zelfmanagement en eHealth voor zelfmanagementondersteuning. Het is belangrijk om een diversiteit aan vormen van ondersteuning toe te passen gezien de toegenomen wens om persoonsgerichte zorg te bieden en het feit dat geen enkele benadering te allen tijde aan de behoeften van alle patiënten zal voldoen. De ontwikkeling van een nieuwe (digitale) zelfmanagement interventie om deze patiënten te ondersteunen kan worden gebaseerd op de resultaten van de verschillende studies in dit proefschrift.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 24 jun
  13:00

  Promotie Yingyi Wu

  "Sitting Smartly in Tertiary Education Exploring Strategies to Tackle Sedentary Behavior for Student’s Cognitive and Physical Well-being"

 • 24 jun
  16:00

  Promotie Denise Slenter

  "Symphonies of Metabolomics: Utilizing graphs as sheet music to orchestrate biochemical interactions relevant in health and disease"

 • 25 jun
  13:00

  Promotie Natalia Y. Makhotkina

  "Negative dysphotopsia"