14 mrt
20:00
Studium Generale | TechLec

Pandemieën van de toekomst


De groei van de bevolking, het toenemende reis- en handelsverkeer, ontbossing ten koste van ruimte voor wilde dieren en klimaatverandering vergroten de kans op epidemieën en pandemieën. De COVID19-pandemie liet zien dat de wereld op dit moment onvoldoende is voorbereid op een pandemie.

In deze lezing legt Marion Koopmans uit waar dergelijke nieuwe infectieziekteproblemen ontstaan, wat de rol is van menselijk handelen op de kans op verspreiding en welk onderzoek gedaan wordt om de kans op grote uitbraken in de toekomst te verkleinen.
 

TechLec – In het spoor van de toekomst
De ontwikkelingen in wetenschap en techniek gaan steeds sneller en de gevolgen voor ons dagelijks leven en de maatschappij zijn steeds ingrijpender. Deze lezingenreeks laat je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen uit de voorhoede van wetenschap en techniek. Van biocomputing tot organoïdentechniek. Van quantumcomputers tot online open source investigation. Van nanotechnologie tot AI. Eens in de twee maanden neemt een vooraanstaande expert je mee naar de fascinerende frontlinie van de wetenschap.

Lees ook

Meer events