02 sep
15:30

Opening Academisch Jaar 2019/2020

De Opening Academisch Jaar 2019/2020 staat op maandag 2 september 2019 in het teken van 'Science+, Engineering for society' en de vraag hoe de maatschappelijke waarde van (fundamenteel) wetenschappelijk onderzoek goed voor het voetlicht gebracht kan worden.

Na een korte introductie door prof. dr. Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur, delen inspirerende sprekers hun ideeën over het thema van dit jaar. Nobelprijswinnaar Barry Barish  verzorgt een inspirerende keynote. Deze experimenteel natuurkundige kreeg de prijs voor zijn wetenschappelijke en leidinggevende bijdrage aan het meten van zwaartekrachtgolven.

Andere sprekers in het middagprogramma zijn:

Tijdens de academisch zitting worden ook de UM Studentenprijs en de Edmond Hustinxprijs voor de wetenschap uitgereikt.

OAY 2019 speakers
V.l.n.r.: Prof. dr. Barish, Prof. dr. Hild, Prof. dr. Joordens and Prof. dr. Claessens

Ochtendprogramma met studenten

In de ochtend presenteren studenten hun ideeën over hoe we met wetenschapscommunicatie doelgroepen kunnen bereiken die normaliter niet bereikt worden. Op intranet vind je meer informatie over de wedstrijd voor studenten (alleen Engelstalig).

De winnaar van de studentencompetitie van vorig jaar: UM Cup

Lees ook

 • 01 okt 01 jun

  Circular Engineering | Meeloopdag

  Benieuwd hoe het is om Circular Engineering te studeren? Kom dan naar de meeloopdag.

 • 22 mei 19 jun
  19:00 - 21:30

  Gezondheidsuniversiteit: Hormonen

  Studium Generale | Collegereeks

 • 28 mei 25 jun
  14:00 - 15:30

  MCEL Seminars

  MCEL organiseert maandelijkse onderzoeksseminars waarvoor sprekers worden uitgenodigd om een ​​specifiek onderwerp op het gebied van het Europees recht te bespreken. Deze seminars zullen fysiek en online plaatsvinden. In het academisch jaar 2023/2024 zijn de seminars gecentreerd rond het thema...