21 nov 22 nov
00:00

ITEM Jaarconferentie 2019 | “Werken aan grensoverschrijdende samenwerking”

De tweedaagse ITEM-jaarconferentie 2019 werd georganiseerd in samenwerking met de provincie Overijssel en had als thema ‘Bouwen aan een kennisplatform voor grensoverschrijdende samenwerking’ met op donderdag 21 november speciale aandacht voor ‘grensoverschrijdende zorg en veiligheid’. 

Nederlandstalig programma
Engelstalig programma
Duitstalig programma
Franstalig programma

Wilminktheater

Donderdag 21 november 2019 | 10.30- 17.00 | Wilmink Theater, Enschede

‘Grensoverschrijdende zorg en veiligheid’

Gedurende deze inspirerende dag vol best practices op het gebied van grensoverschrijdende zorg en veiligheid langs de Nederlandse grens werden ook mogelijke oplossingsrichtingen voor knelpunten besproken en aangereikt. Projecten op het gebied van grensoverschrijdende zorg en veiligheid die besproken werden zijn bijvoorbeeld;  Euregio Maas-Rijn incidentenbestrijding en crisismanagement/EMRIC en een Euregionaal Kinderchirurgisch centrum. Ook best practices uit andere Europese landen kwamen aan bod, zoals medical emergency services in de Pyreneeën en cross border health cooperation in Oostenrijk.

Grote Kerk

Vrijdag 22 november 2019 | 10.30-18.00 | Grote Kerk, Enschede
‘Bouwen aan grensoverschrijdende samenwerking’

ITEM heeft veel grensoverschrijdende projecten gezien waarbij samenwerking, solidariteit en steun bijdragen aan het welzijn van een grensregio en zelfs letterlijk levens hebben gered (denk aan bv. EMRIC en PREpare). Dit soort projecten heeft steun nodig van de betrokken overheden, een goede structuur, goed ontwikkelde kennisplatforms om te werken en de nodige wettelijke of administratieve instrumenten om de werking van deze samenwerkingsprojecten te vergemakkelijken.

Lees ook

 • 27 sep
  13:00 - 15:00

  Sustainable Cross-Border Infrastructure and Mobility in North-West Europe’s Delta Corridor

  Wat is de impact van de toenemende duurzaamheid van de infrastructuur en mobiliteit op Europees niveau en hoe beïnvloedt dit grensoverschrijdende regio's? Wat betekenen de nieuwe Europese kaders voor grensoverschrijdend spoorvervoer, buizentransport en binnenvaart? Welke gevolgen heeft dit specifiek...

 • 05 okt 06 okt
  09:00 - 21:30

  17e GREIT Conferentie

  We zijn verheugd aan te kondigen dat de 'Group for Research on European and International Taxation' (GREIT) zijn conferentie "National (Tax) Autonomy and the European Union: Revival or Demise?" op 5 en 6 oktober 2023 op Universiteit Maastricht organiseert.

 • 26 okt 27 okt
  09:00 - 17:00

  ICON-S BENELUX inaugurele conferentie

  Crises, uitdagingen en de toekomst van het publiekrecht. 
  De nieuw opgerichte ICON-S Benelux Chapter organiseert haar inaugurele conferentie op 26-27 oktober 2023. De conferentie vindt plaats in Maastricht (NL), gehost door Universiteit Maastricht - Faculteit der Rechten, met een volledig...

Meer events