Rankings & erkenning

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

De Universiteit Maastricht staat in 2018 op de vijfde plek in de Times Higher Education (THE) ‘200 under 50’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld.  De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking. Daarnaast staat de UM in de top-10 (op de zevende plaats) van de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2016; als hoogste van alle Europese universiteiten. Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

 Ga naar de THE '200 under 50’  
 Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’  

Kwaliteitskenmerk voor internationalisering

In 2013 kende de Nederlands-Vlaamse Acreditatieorganisatie (NVAO) het ‘bijzonder kwaliteitskenmerk internationalisering’ toe aan de UM. Deze accreditatie voor zes jaar geldt universiteitsbreed en is een externe erkenning voor de internationaliseringsinspanningen van de UM. Volgens de NVAO is internationalisering ‘verankerd in het DNA van de UM’.  

Kwaliteitszegel voor drie UM colleges

De Keuzegids Bachelors 2018 laat een stijgende lijn zien in de scores van onze universiteit. Dankzij de beoordelingen van onze studenten hebben veel opleidingen een goede vooruitgang geboekt. Bijzonder is dat alle drie de UM colleges een kwaliteitszegel behaald hebben. Dit zegel geeft aan dat zij als topopleiding worden beoordeeld. Opvallend is dat University College Venlo voor het eerst meedoet en meteen de eerste plaats behaalt. Maar ook de scores van University College Maastricht en het Maastricht Science Programma laten een stabiele toppositie zien in de Keuzegids.

De Keuzegids Universiteiten stelt een ranking op van alle Nederlandse bacheloropleidingen, gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête, in combinatie met expertoordelen in visitatierapporten bij de opleidingsaccreditatie. De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks gepubliceerd door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Het is een onafhankelijke gids, die je helpt bij het vergelijken van alle geaccrediteerde bacheloropleidingen in Nederland. 

 Lees meer op de keuzegids website