Vakken & curriculum
Crop Biotechnology and Engineering draait om meer dan alleen wetenschap, het gaat vooral over het aanpakken van échte uitdagingen in de landbouw. Deze interdisciplinaire master combineert biologie, technologie en innovatie en leert je creatief te denken, ingewikkelde problemen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en vaardigheden te ontwikkelen die impact maken in de echte wereld. Het flexibele curriculum biedt je de juiste kennis, skills en mindset voor je carrière.
Curriculum overview
Jaar 1 semester 1: de basis leggen
Je start met vakken die aansluiten bij je achtergrond in biologie of engineering. Tegelijk leer je over de productie van gewassen. Je sluit het semester af met een groepsproject waarin je je kennis toepast op een real-life uitdaging.
Jaar 1 semester 2: technologie en wetenschap combineren
Je duikt dieper in de rol van biotechnologie en hightech landbouwsystemen voor een efficiënte en duurzame voedselproductie. Ook dit semester eindigt met een project in teamverband. Deze keer rond consumentgerichte eigenschappen. Denk hierbij aan technische ontwikkeling, haalbaarheidsstudies en/of een businessplan.
Jaar 2 keuzevakken: jouw specialisatie vormgeven
Je stelt je eigen leerroute samen met twee keuzevakken die passen bij jouw interesses of carrièreplannen. Deze kun je volgen aan de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit. Zo kun je je specialiseren of juist verbreden.
Jaar 2 scriptie: onderzoek, engineering of innovatie
Het grootste deel van je tweede jaar staat in het teken van je masterscriptie. Dit kan een onderzoeksproject zijn, een technisch ontwerp of een innovatieve toepassing. Je voert het uit aan een universiteit, onderzoeksinstelling of in samenwerking met het bedrijfsleven.
Deze master is gloednieuw. Dat betekent dat vakken en titels nog licht kunnen wijzigen.