Nu@UM

Nu@UM

Evenementen

Nieuwe videoserie: UM By Bike

In onze nieuwe videoserie 'UM By Bike' fietsen studentreporters Veerle en Adrian door Maastricht en onderweg bespreken ze verschillende thema's met medestudenten.

In de eerste aflevering praten ze over Europa met Pia-Zoe en Cécile. In het bijzonder gaan ze in op diversiteit en inclusiviteit in Europa en op Europese culturele verschillen. Fiets je mee?

 Klik op het icoontje om te bladeren.
Foto's: Harry Heuts.

UMagazine

Het UMagazine biedt een inkijk in de belangrijkste ontwikkelingen en prestaties op het gebied van onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Maastricht. Drie keer per jaar, verschijnt er een gedrukt UMagazine.

In deze laatste editie extra aandacht voor Europa: In haar promotieonderzoek bestudeert Akudo McGee het aanvechten van EU-normen door lidstaten met Polen als voorbeeld. Als Amerikaans staatsburger van Nigeriaanse afkomst, bekijkt ze de Europese integratie vanuit het perspectief van een buitenstaander met fascinatie en groeiende bezorgdheid. Vroegen we bachelorstudenten Lotte de Lint en Olsi Sokolli hoe zij de toekomst van Europa zien en zochten we alumnus Jeroen Lennaers op. Hij werd door VoteWatch Europe uitgeroepen tot politiek meest invloedrijke Nederlands lid van het Europese parlement. En een afscheidsinterview met Hildegard Schneider, hoogleraar European Law. Zij heeft er mede toe bijgedragen dat de UM een Europese universiteit is geworden.  

Verder: Plastic is duurzamer dan je denkt en hoe kan de macht van bedrijven als Facebook en Google aan banden worden gelegd. Frans Verhey, de laatste zenuwarts van Nederland blikt terug op zijn 40 jaar werken met patiënten met Alzheimer. De rubriek Soulkitchen biedt ditmaal een kijkje in de keuken van Anne Roefs. Zij heeft lang getwijfeld tussen een carrière in de wetenschap of als topkok.

Dit en meer vindt u in het februarinummer van het UMagazine.

De volgende editie van het UMagazine verschijnt op 21 juni 2022.

Download hier de nieuwste editie van het UMagazine (PDF)

Social media