Nu@UM

Nu@UM

Evenementen

Students going the extra mile

Geneeskundestudent is 'flying high' bij het Defensity College

Simon Cornelissen is niet alleen masterstudent Geneeskunde. Naast zijn drukke curriculum is hij vaandrig bij Defensie, hier werkt hij twee dagen per week als werkstudent bij het Defensity College en doet hij onderzoek naar het effect van hoge G-krachten op de longen en dan specifiek naar het na-effect hiervan.

Mijn favoriete plek in Maastricht

Mijn naam is Faustine en ik ben een Franse student in mijn tweede jaar van de bachelor European Law in Maastricht. De magische, 'terug in de tijd' sfeer van het gotische gebouw en mijn liefde voor boeken maken de Dominicanenkerk  tot mijn plekje in de stad. Ik spendeer hier vaak meer tijd en geld dan ik heb en ontdek nieuwe boeken en muziek op vinyl. Nu het weer steeds kouder wordt, vind ik het ook altijd heerlijk om met een warme chocolademelk op zo'n mooie plek te lezen.

  Meer zien? Volg ons op Instagram! 

 

 

IG Faustine

UMagazine

Het UMagazine biedt een inkijk in de belangrijkste ontwikkelingen en prestaties op het gebied van onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Maastricht. Drie keer per jaar, verschijnt er een gedrukt UMagazine.

In deze laatste editie lees je meer over de zorgboerderij, een nieuwe vorm van wonen voor ouderen, blikt Martin Paul tevreden terug op zijn tijd als collegevoorzitter en legt hoogleraar strafprocesrecht Suzan van der Aa uit waarom het wetsvoorstel dat seksuele intimidatie strafbaar maakt, niet voldoet. En waarom leidt het vermijden van pijn juist tot meer pijn? Eveliina Glogan deed er promotieonderzoek naar. De rubriek Soulkitchen biedt een inkijkje in de keuken van UM-medewerkers, ditmaal de Belgische Didier Fouarge, die het liefst zijn eigen brood bakt en leiding geeft als Sergio Herman.

De volgende editie van UMagazine verschijnt op 25 februari 2022.

Download hier de nieuwste editie van het UMagazine (PDF)

Social media