Now@UM

Nu@UM

Evenementen

 • 25 apr
  16:00

  Environmental Law Lecture Series

  Informatie alleen in Engels. Klik op EN rechts bovenaan deze pagina. 

 • 17 mei 05 dec
  10:00 - 15:00

  Afstudeerceremonies Bachelors

  Met trots overhandigen wij op deze feestelijke dag de diploma's aan onze afgestudeerden. 
  De afgestudeerden ontvangen van Law Events Office een uitnodiging om zich in te schrijven. 

 • 22 mei 31 dec
  10:00 - 11:40

  Pensioenexpertisesessie (online)

  Het expertisecentrum ITEM organiseert, in samenwerking met Montae & Partners, een (digitale) pensioenexpertisesessie webinarreeks.

More event items
 • 30 mei 31 dec
  14:00 - 16:30

  European Administrative Law Dialogues

  Er is opgemerkt dat het vergelijkende bestuursrecht een recente renaissance doormaakte. Er is een praktische of intellectuele nieuwsgierigheid naar andere administratieve systemen en oplossingen, om ze te begrijpen, ervan te leren, ze te coördineren en/of hun verschillen te overstijgen, ze onder te...

 • 12 jun 13 jun
  00:00

  Recharacterising International Disputes: Exploring the Phenomenon of Multi-Fora Litigation - CALL FOR PAPERS

  We invite you to submit an abstract of a paper to present at the conference on the topic of "Recharacterising International Disputes" which will be held at our Faculty of Law on 12 & 13 June 2024 in Maastricht.

 • 28 jun 06 dec
  10:00 - 17:00

  Afstudeerceremonies Masters

  Met trots overhandigen wij op deze feestelijke dag de diploma's aan onze afgestudeerden.

 • 30 aug

  FASoS introductie voor masterstudenten

  Hoe werkt het op de universiteit, waar is de bibliotheek, hoe ziet de stad Maastricht eruit en wie zijn mijn medestudenten? Dit zullen slechts een paar van de vragen zijn die je bezig houden als je begint aan een nieuwe studie. De introductiedag is bedoeld om je een beter beeld te geven van de...

 • 21 okt 25 okt

  Masterclass over privacybeheer en gegevensbeheer

  Deze masterclass biedt praktische begeleiding bij het succesvol implementeren van een alomvattend gegevensbeheermodel en het duidelijk definiëren van de belangrijkste rollen en verantwoordelijkheden van degenen die betrokken zijn bij het beheer van persoonsgegevens in een organisatie in...

 • 30 okt 31 okt
  09:00 - 17:00

  Verhalen, grenstechnologieën en de wet

  In deze call for papers voor een speciaal tijdschriftnummer voor 'Law, Technology and Humans' (https://lthj.qut.edu.au) zoeken we hoogwaardige wetenschappelijke perspectieven en theoretisch onderzoek naar de relatie of correlatie tussen narratieven, Grenstechnologieën en de wet. Ons doel is om...

 • 09 nov
  09:30 - 15:00

  Master Open Dag

  We hopen je op onze campus te begroeten tijdens de volgende Master Open Dag en een goede indruk te geven van wat studeren aan de Universiteit Maastricht inhoudt.

 • 24 nov
  09:00 - 22:00

  Diploma-uitreiking najaar 2024 | School of Business and Economics

  Op 24 november organiseert de School of Business and Economics de diploma-uitreikingen in het MECC. Als deze diploma-uitreiking op jou van toepassing is, noteer deze datum dan alvast in je agenda!

Een beeldverhaal

Virtual reality research at The Plant

The PLANT

The PLANT: Playground and Laboratory for New Technologies  is een plek voor medewerkers en studenten die ondersteuning en tools zoeken voor hun digitale onderzoek en onderwijsactiviteiten. Het biedt een omgeving waar faculteitsleden worden aangemoedigd om hun ideeën vrij te onderzoeken, zonder bang te zijn om te falen. Op deze intellectuele, fysieke en technische plek wordt creatief denken gevoed, waardoor innovatieve oplossingen kunnen ontstaan.

 Kijk verder

Video: Sicilery & Dotnsquare - Afl. 1: Rondje Maastricht

We nemen je mee naar de ondernemingen van twee UM-alumni: Dotnsquare, de vintagewinkel van Natalia Westermann en Sicilery, het Italiaanse eetzaakje van Giuseppe di Rosa. Bekijk de video!

UMagazine

Het UMagazine biedt een inkijk in de belangrijkste ontwikkelingen en prestaties op het gebied van onderwijs en onderzoek aan de UM. Driemaal per jaar verschijnt er een gedrukt UMagazine.

In de februari editie onder andere een portret van Frank Nellen, universitair hoofddocent fiscaal recht. Naast zijn werk voor de universiteit en het accountantskantoor Baker Tilly, schrijft hij romans. Voor zijn tweede roman De onzichtbaren ontving hij lovende recensies in alle grote Nederlandse kranten. De beloning voor vier jaar keihard werken.  

Hoe kunnen 3D-modellen behouden blijven? Dat is het idee achter PURE3D, een project waarmee Costas Papadopoulos en Susan Schreibman een infrastructuur ontwikkelen voor het archiveren en publiceren van 3D-onderzoek. In de toekomst kan het platform ook een nieuwe manier bieden om toegang te krijgen tot cultureel erfgoed, van de Slag om Mount Street Bridge tot de Limburgse mijnen en het Smithsonian. 

Vaatchirurg en bijzonder hoogleraar Clinical Engineering Lee Bouwman slaat bruggen tussen de kliniek en techniek. Van de plaatsing van aortastents met zijtakken en knieprothesen met behulp van een robot tot het lokaliseren van borsttumoren via magnetische zaadjes en ijzeroxide.

Hoe ziet de duurzame stad van de toekomst eruit? Om die vraag te beantwoorden moet je niet alleen te rade gaan bij experts, zegt postdoctoraal onderzoeker Özlemnur Ataol. Ook de jongste gebruikers van de stad, kinderen en jongeren, moeten gehoord worden. Een stad waarin zij kunnen floreren, is namelijk goed voor jong én oud. 

Leo Pimpini deed onder begeleiding van Anne Roefs promotieonderzoek naar de effecten van een bepaalde mindset en BMI op cognitie en gedrag in verband met voedsel. Hierin maakt hij korte metten met een aantal vooroordelen over obesitas.  

Soulkitchen biedt deze keer een kijkje in de keuken van David Baiao Barata geboren en getogen in Portugal. Voor hem begint elk gerecht met een beetje olijfolie en knoflook. En alumna Natalia Westermann koos na haar master Healthcare Policy, Innovation and Management voor het ondernemerschap. Ze runt nu een duurzame vintagewinkel in Maastricht.

Dit en nog veel meer in het februarinummer van UMagazine!

UMagazine #1 2024 - cover

Download hier de nieuwste editie van het UMagazine (PDF).

De volgende editie van het UMagazine verschijnt 18 juni.