Maastricht Montesquieu Instituut (MMI) opgeheven per 1 september 2025
De afgelopen jaren heeft het publiekrechtelijk onderzoek aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht zich ontwikkeld en verbreed. Onderzoek op het gebied van Europees constitutioneel recht, mensenrechten, constitutionele theorie en Nederlands recht vindt inmiddels plaats binnen andere onderzoeksgroepen en -instituten, het Maastricht Centre for European Law (MCEL), het Maastricht Centre for Human Rights (MCfHR), het Maastricht Centre for Law & Jurisprudence (MCLJ), Globalisation and Law Network (GLawNet) en het nieuwe Maastrichts Onderzoekscentrum voor Samenleving en Recht (MOSaR).
Daarom is besloten het Maastricht Montesquieu Instituut (MMI) - dat sinds 2008 actief is binnen de faculteit - per 1 september 2025 op te heffen, aangezien het zijn functie heeft vervuld. De samenwerking tussen onze faculteit en haar medewerkers met het landelijke Montesquieu Instituut blijft ongewijzigd.
Het MMI heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het staatsrechtelijk onderzoek aan de Universiteit Maastricht. In de loop der jaren zijn vele publicaties, symposia en promoties tot stand gekomen. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid kijkt met trots terug op wat binnen het MMI is bereikt.
Lees ook
-
Professor Anouk Bollen-Vandenboorn benoemd tot Ridder in de Kroonorde
Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, directeur van het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, is op 3 juli benoemd tot Ridder in de Kroonorde tijdens een plechtige ceremonie op de...
-
ITEM in nieuwe fase: Samen voor grensoverschrijdende samenwerking en impact
ITEM blijft actief binnen de UM, met nieuwe fase vanaf 2025.
-
Oratie Jan Willem van Prooijen
Wat drijft mensen ertoe om radicale complottheorieën te omarmen, met soms verregaande gevolgen voor de samenleving? Tijdens zijn oratie op vrijdag 27 juni gaat prof. dr. Jan Willem van Prooijen (radicalisering, extremisme, en complotdenken) in op deze urgente vraag.