Breaking news: de nieuwe website van ITEM is gelanceerd!
Met groot genoegen kondigen wij de livegang van onze nieuwe website aan. De nieuwe website heeft als doel te dienen als platform voor informatie over al onze grensoverschrijdende activiteiten zodat u als bezoeker op een gemakkelijke manier alles te weten kunnen komen over onze lopende onderzoeksprojecten, expertisegebieden, publicaties, opleidingsactiviteiten en ons expertteam.
Wat is nieuw?
U vindt alle grenseffectendossiers, onderzoeken, casussen, rapporten, blogs en meer op de pagina Publicaties, gemakkelijk te filteren op categorie en jaar van publicatie. We werken onze inhoud voortdurend bij met actuele informatie en nieuwe publicaties. Bekijk welke expertises ITEM in huis heeft en houd onze agenda in de gaten voor onze conferenties, webinars, workshops en trainingen.
Over ITEM
ITEM verricht interdisciplinair onderzoek in het kader van grensoverschrijdende Euregionale mobiliteits- en samenwerkingsvraagstukken. Door middel van zowel kleinschalig contractonderzoek als ook extensieve jaarlijkse reportages (zoals de jaarlijkse grenseffectenrapportage), gaan we aan de slag met de problemen die spelen rond de internationalisering van de wereld en de invloed die deze hebben op de grensregio’s. Ons onderzoek draait om het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktische oplossingen. Samen met onze partners, pakken we de problemen rond de grensregio’s aan en genereren we échte impact in de maatschappij.
Expertteam
Ons team van deskundigen bestaat uit onderzoekers uit verschillende disciplines en organisaties, waardoor wij uitgebreide oplossingen kunnen bieden voor complexe grensoverschrijdende vraagstukken. Onze onderzoeks- en adviesdiensten zijn gericht op praktische uitdagingen, en we werken nauw samen met onze partners om ervoor te zorgen dat onze bevindingen relevant en toepasbaar zijn.
Wij nodigen u van harte uit om onze website te verkennen en meer te weten te komen over ons werk. Of u nu onderzoeker, beleidsmaker of lid van de gemeenschap bent, wij verwelkomen uw betrokkenheid en samenwerking bij het werken aan een betere toekomst voor grensregio's en hun gemeenschappen.
Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Lees ook
-
Drie onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze ERC Starting Grant van de European Research Council. Ze krijgen elk 1,5 miljoen euro. Hun financiering is onderdeel van het EU Horizon Europe-programma.
-
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR.
-
Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.