8 november 2017

UM presenteert eerste resultaten Employability Programma

Op woensdag 8 november organiseerde de Universiteit Maastricht (UM) de Employability Inspiratie & Improvisatie Dag. Daar werden de eerste resultaten gepresenteerd van het UM Employability Programma, dat studenten helpt bij de voorbereiding op hun carrière na de universiteit.

Zo werd de nieuwe employability webomgeving gelanceerd, die bestaat uit drie componenten:

• De employability homepage, met informatie over employability aan de UM en het Employability Programma;
  • De studentenpagina, waar het volledige aanbod aan activiteiten rond employability voor UM-studenten op één plek bij elkaar staat;
  • De bedrijvenpagina, die het contact tussen potentiële werkgevers en UM-studenten vergemakkelijkt.

De pagina voor studenten is opgezet als eerste stap in de richting van een eigen omgeving binnen het Student Portal, die in het volgende academisch jaar wordt gelanceerd. Met dit employability portal zullen studenten hun weg kunnen vinden binnen een gepersonaliseerde digitale omgeving op basis van hun persoonlijk profiel, suggesties van medestudenten en advies van experts.

De resultaten die tijdens het seminar zijn gepresenteerd, vormen de eerste stappen naar de oprichting van het Centre for Student Employability. Bekijk dit interview met projectleider Employability Ellen Bastiaens over de huidige ontwikkelingen en toekomstplannen.

Hoogopgeleide, veerkrachtige en ‘employable’ afgestudeerden
De Universiteit Maastricht legt zich toe op de ontwikkeling van hoogopgeleide, veerkrachtige en gewilde arbeidskrachten, met academische kennis en vaardigheden voor een succesvolle overstap van universiteit naar arbeidsmarkt. Niet alleen voor het vinden van een eerste baan; we geven onze afgestudeerden ook de juiste instelling en vaardigheden mee voor loopbaanontwikkeling op de lange termijn. Dit doen we door ze ruime gelegenheid te bieden om competenties te ontwikkelen die hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroten. Denk aan wetenschappelijke kennis & vaardigheden, zelfbewustzijn, aanpassingsvermogen, maatschappelijke verantwoordelijkheid en een leven lang leren.

Een impressie van de dag