Teams van studenten en medewerkers aan de slag met duurzaamheid
Omdat duurzaamheid een breed begrip is en de UM daarom op veel verschillende punten verbeterd kan worden, biedt de UM voor de tweede keer het programma Green Impact aan.
Via dit programma kunnen medewerkers en studenten samenwerken om de UM duurzamer te werken. Zo krijgt de UM inzicht in wat medewerkers en studenten het belangrijkste vinden wat betreft duurzaamheid en verzamelen we veel goede ideeën die uitgevoerd kunnen worden.
Er wordt aan deze thema’s gewerkt:
- Internationale zakelijke reizen
- Meer natuur op de campus
- Duurzame evenementen & vergaderingen
- Gezondheid & welzijn in gebouwen op de campus
- Competenties voor duurzaamheid van UM-medewerkers
Afval in laboratiora & CO2 compensatie
In februari was de kick-off van het programma en nu zijn de teams al flink aan de slag gegaan. Op 11 maart heeft taskforce Sustainable UM2030 samen met Green Office een workshop georganiseerd om de teams op weg te helpen. We zijn heel blij om te zien dat de deelnemers zo enthousiast aan de slag zijn gegaan! Zo zijn er ideeën om bij zowel FASoS en Randwyck meer natuur op de campus te creëren, beter met afval om te gaan in de laboratoria en om mogelijkheden te verkennen voor het compenseren van CO2 voor zakenreizen per vliegtuig.
Wil je ook aansluiten bij een Green Impact team? Schrijf je dan hier in
Ben je benieuwd waar we aan werken maar wil je je niet aanmelden voor Green Impact? Je bent van harte uitgenodigd om mee te luisteren tijdens een van onze workshops.
-
8 april Workshop #2
Tijd: 15.30 – 17 h, Locatie: Vanwege COVID-19 zullen we aan een online oplossing werken om deze offline workshop te vervangen. - 13 mei Workshop #3
Tijd: 9 – 10.30 h, Locatie: binnenstad (precieze locatie volgt)
Foto's: TIjdens Green Impact workshop #1 door Willow Schoo (Green Office)
Lees ook
-
The Young Universities for the Future of Europe (YUFE) alliance is proud to spotlight the crucial role of the YUFE Student Forum in shaping the future of inclusive, accessible, and high-quality European education.
-
Van 3 december 2024 tot 13 januari 2025 kun je meedingen naar de YERUN Open Science Awards 2024! YERUN nodigt onderzoekers en medewerkers van de aangesloten universiteiten van harte uit om hun inzending in te dienen.
-
Dat Stephan Smeekes op zijn 41e hoogleraar Econometrie werd, betekent niet dat iedere persoon met een handicap dat zal lukken. “Iedereen is anders, iedere handicap ook.” Hij ziet zichzelf dan ook niet als een ambassadeur voor gehandicapte wetenschappers. “Maar als mijn verhaal anderen inspireert, is dat zeker mooi.” Een gesprek met een zeer nuchtere wetenschapper met een groot onderwijshart, die van zijn ouders leerde om niet bij de pakken neer te zitten en vooral in oplossingen te denken.