Sponsoring van iGEM MSP-Maastricht

Bijna 70% van onze planeet is bedekt met water. Toch is de toegang tot zoet water voor velen een strijd. Met de groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en vervuiling wordt de behoefte aan zoet water steeds dringender.
(Dit artikel is alleen beschikbaar in Engels) 

That’s why we, as SHE, are sponsoring the innovative Maastricht student-team iGEM MSP-Maastricht that wants to tackle this challenge. Their project Aestuarium aims to develop an energy efficient solution for desalination of salt water. By doing so, SHE wants to contribute to global health by making freshwater available for everyone while saving energy. This is also our way of compensating for the carbon-footprint that comes with travelling for our international activities.
 
If you want to know more about the project see here or visit the UM student team’s Instagram page.

Sponsorship

Lees ook

  • Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...

  • Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...