Activiteiten georganiseerd door de UM tijdens The European Fine Art Fair

Rondom TEFAF

Van 11 tot en met 19 maart vindt in Maastricht The European Fine Art Fair (TEFAF) plaats. Zo’n 270 galerieën, afkomstig uit meer dan 20 landen, presenteren prestigieuze kunstwerken.

TEFAF wordt niet alleen bezocht door kunsthandelaren afkomstig uit de hele wereld, maar heeft ook een magnetische aantrekkingskracht op kunstliefhebbers, academici en studenten die een interesse hebben in de getoonde kunstwerken én de kunstwereld.

Rondom TEFAF organiseert de UM dit jaar de volgende events:

 • Donderdag 9 maart, tijdens de TEFAF Preview Day
  Voorlichting over de Executive Master in Cultural Leadership (EMCL), een master die wordt aangeboden door Universiteit Maastricht in samenwerking met de Royal Academy of Arts in Londen. Aankomend studenten kunnen in gesprek gaan met de opleidingsdirecteur tussen 12 en 13 uur in de Chapeau/Maastricht Region stand.
   De Preview Day is alleen toegankelijk op uitnodiging.
   
 • Vrijdag 10 maart  
  Voorlichting over de Executive Master in Cultural Leadership in samenwerking met de Royal Academy of Arts. Ontmoet de opleidingsdirecteur tussen 15 en 16 uur in de Chapeau/Maastricht Region stand.
   
 • Zaterdag 11 maart
  EMCL Cohort 4 spreekt over kunstzaken en cultureel management. Maak kennis met de Executive Master in Cultural Leadership en ga in gesprek met de opleidingsmanager en/of opleidingsdirecteur tussen 17.30 en 18.30 uur. Er zijn ook studenten van deze master aanwezig die graag meer vertellen over de inhoud van deze master.
  Deze presentatie vindt plaats in de Chapeau/Maastricht Region stand.
   
 • Zondag 12 maart
  EMCL Cohort 4 spreekt over kunstzaken en cultureel management. Maak kennis met de Executive Master in Cultural Leadership en ontmoet de opleidingsmanager en/of opleidingsdirecteur tussen 17.30 en 18.30 uur. Er zijn ook studenten van deze master aanwezig die graag meer vertellen over de inhoud van deze master.
  Deze presentatie vindt plaats in de Chapeau/Maastricht Region stand.
   
 • Maandag 13 maart
  Ontmoet studenten van de Executive Master in Cultural Leadership en ga in gesprek met de opleidingsmanager en/of opleidingsdirecteur tussen 11.30-13.00 uur in de Chapeau/Maastricht Region stand.
   
 • Donderdag 16 maart
  Studium Generale organiseert, samen met UM conservator Barbara Strating, een lezing met als titel: "De toekomst van het verleden: erfgoed en klimaat"
   Klik hier voor meer informatie. 
   
 • Zondag 19 en maandag 20 maart
  Het Maastricht Centre for Arts and Culture, Conservation and Heritage (MACCH) organiseert van 19 en 20 maart een conferentie over "Herkomst, restitutie en teruggave"
   Klik hier voor meer informatie.

Lees ook